[Nayttelyposti] Näyttely Suomen maailmanperintökohteista avautuu Suomenlinna-museossa

Häkkinen, Sari sari.hakkinen at museovirasto.fi
Ti 31.toukokuu. 12:49:35 EEST 2016


Näyttely Suomen maailmanperintökohteista avautuu Suomenlinna-museossa

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran ja Museoviraston tuottama näyttely Yhteinen maailmanperintömme avautuu Suomenlinna-museossa 31.5. Näyttely kertoo havainnollisesti maailmanperintöprosessista sekä Suomen maailmanperintökohteista.

UNESCOn maailmanperintöluetteloon on valittu runsaat 1 000 kohdetta eri puolilta maailmaa. Suomessa näitä kohteita on seitsemän, joista kuusi edustaa kulttuuriperintöä ja yksi luonnonperintöä. Maailmanperintöluetteloon pääseminen edellyttää, että kulttuuriperintökohde on inhimillisen luovuuden mestariteos tai edustaa merkittävää historiallista aikakautta tai tietyn kulttuurin perinteitä. Luonnonperintökohde voi kertoa maapallon historian kehitysvaiheesta, olla esimerkki käynnissä olevasta ekologisesta muutoksesta tai edustaa poikkeuksellisen kaunista maisemaa.

Yhteinen maailmanperintömme -näyttelyn tavoitteena on lisätä ymmärrystä yhteisestä kulttuuriperinnöstämme. Näyttely viestii, että kulttuuriperintö kuuluu meille kaikille ja että meillä on myös vastuu siitä ja sen säilymisestä tuleville polville. Näyttelyyn liittyy erityisesti opintoryhmille tarkoitettu tehtävämateriaali, joka on saatavilla osoitteessa:
http://www.kulttuurinvuosikello.fi/yhteinen-maailmanperintomme-2/

Näyttely on esillä Suomenlinna-museossa vuoden 2016 loppuun saakka. Sen jälkeen se jatkaa kiertävänä näyttelynä mm. muissa Suomen maailmanperintökohteissa, kirjastoissa ja kouluissa.

Tänään avautuvan Yhteinen maailmanperintömme -näyttelyn lisäksi Suomenlinna-museossa on esillä samanaikaisesti myös Dorit Salutskijin ja Arttu Kokkosen valokuvanäyttely #00190HKI, joka kertoo hetkistä Suomenlinnassa siellä asuvien ja työskentelevien ihmisten silmin.

Lisätietoja
Yhteinen maailmanperintömme-näyttelystä:
maailmanperintökoordinaattori Wiktoriina Hurskainen, wiktoriina.hurskainen at museovirasto.fi, puh. 0295 33 6013

Suomenlinna-museon toiminnasta:
Ehrensvärd-seura ry, guidebooking at suomenlinnatours.com, puh. 09 684 1850


Suomenlinnakeskuksessa sijaitseva Suomenlinna-museo on Suomenlinnan päämuseo. Se esittelee linnoituksen yli 260-vuotisen historian vaiheita, kuivatelakkaa, venäläisen varuskuntakaupungin asukkaiden ja sotilaiden elämää, arkea ja juhlaa. Perusnäyttelyssä on esillä Suomenlinnan kaivauksista ja ullakoilta löytyneitä käyttöesineitä, työkaluja, aseita ja ammuksia. Museon perusnäyttely antaa kattavan kuvan linnoituksen tapahtumista ja sen asukkaiden elämästä 1700- ja 1800-luvun linnoituksessa. Museossa esitetään suosittua Suomenlinna Experience -laajakangasesitystä 9 eri kielellä. Suomenlinnamuseo on auki ympäri vuoden.
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta