[Nayttelyposti] KUTSU: ROBOTOI — MEDIATAIDETTA LAPSILLE! 18.5.–5.6.2016

Nieminen Mia Mia.Nieminen at naantali.fi
Ti 17.toukokuu. 13:52:26 EEST 2016


Taike, Lounais-Suomi
Näyttelytiedote 17.5.2016


ROBOTOI — MEDIATAIDETTA LAPSILLE!
18.5.–5.6.2016 ti–su klo 11–18
Lehdistötilaisuus ke 18.5. klo 14
Avajaiset 18.5. klo 16–18

NAANTALIN TAIDEHUONE
Mannerheiminkatu 5, 21100 Naantali
p. 02 432 9865

Vapaa pääsy koko perheelle!

“ROBOTOI — mediataidetta lapsille!” -näyttely avautuu Naantalin taidehuoneella keskiviikkona 18.5. klo 16. Näyttelyssä voi kohdata puhuvia pahvirobotteja, lapsiraadin valitsemia videoita ja muuta mediataidehässäkkää. ROBOTOI–näyttelyn on koonnut Lounais-Suomen Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä taiteilijajärjestö MUU ry:n ja Käsityökoulu Robotin kanssa. Tervetuloa!

Näyttelyn keskeinen teos on Käsityökoulu Robotin 6–11-vuotiaiden kerholaisten rakentama tekotyhmyyttä käsittelevä robotti-installaatio. He esittelevät näyttelyssä myös muita kevään aikana tehtyjä projekteja, joissa teknologia ja taide kohtaavat eri tavoin. Kirjahyrrä-festivaalin aikana lauantaina 21.5. klo 12–15 Robotoi-näyttelyssä lasten ja nuorten on mahdollisuus osallistua myös kollektiivisen lastenkirjallisuusteemaisen teoksen tekemiseen Käsityökoulu Robotin opettajan opastuksella. Työpajassa rakennetaan ja ohjelmoidaan yhteinen teos esille näyttelyyn, ja tutustutaan mm. valojen ja moottoreiden käyttämiseen Arduino mikrokontrollerin avulla. Työpaja sopii yli 7-vuotiaille kirjoitustaitoisille ja mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta*.

Robotti-installaation lisäksi mediataiteilija Markus Renvall tuottaa tilaan oman mediataidehässäkän. Renvall on tehnyt vuosia lasten Medialeikki-mediakasvatusprojektia. Hänet tunnetaan myös ”Straight-On-Medicine-Art” suoraviivaisen taidelääkinnän projekteista.

Näyttelyssä nähtävien videoteosten valinnoista ovat vastanneet lapset.

Maaliskuussa Taiteilijajärjestö MUU ry esitti avoimen kutsun jäsentaiteilijoilleen lähettää videoteoksia lapsille suunnattuun näyttelyyn. Lasten videoraati järjestettiin 2. ja 4. -luokkalaisten kesken Suopellon
kirjaston auditoriossa. Apuraatilaisina toimivat Taiteen edistämiskeskuksen (Lounais-Suomi) visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Hannele Romppanen ja lastenkulttuurin läänintaiteilija Tittamari Marttinen yhdessä MUU ry:n toiminnanjohtajan Timo Soppelan kanssa. Raatilaisten valitsemana näyttelyssä nähdään videotaidetta seitsemältä taiteilijalta.

Näyttelyn taiteilijat ja osallistujat ovat Risto-Pekka Blom, Annika Dahlsten +työryhmä, Merja Heino, Anne Järvi, Tanja Koistila, Ulla-Mari Lindström, Salla Myllylä, Markus Renvall ja Turun Käsityökoulu Robotin 6–11-vuotiaat kerholaiset yhdessä opettajan Iiro Tujulan kanssa.Lisätietoja:
Hannele Romppanen, visuaalisten taiteiden läänintaiteilija, hannele.romppanen at minedu.fi<mailto:hannele.romppanen at minedu.fi>, +358 29 5330823
Käsityökoulu Robotti: *työpaja ilmoittautuminen osoitteeseen iiro at kasityokoulurobotti.fi<mailto:iiro at kasityokoulurobotti.fi>

?Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta