[Nayttelyposti] Made in Japan - Suomen Kellomuseon uusi erikoisnäyttely avattu!

Laura Kokki laura.kokki at kellomuseo.fi
Ti 10.toukokuu. 12:49:01 EEST 2016


Tiedote 10.5.2016  Julkaisuvapaa

Made in Japan
Suomen Kellomuseon erikoisnäyttely 10.5.2016-9.4.2017

Suomen Kellomuseon uusi erikoisnäyttely Made in Japan esittelee huiman suosion Suomessa saavuttaneiden japanilaisten kellojen tarinan. Kvartsikideteknologia mullisti maailman 40 vuotta sitten. Tämän kellomaailman viimeisimmän suuren innovaation potentiaali huomioitiin Japanissa ennen muita. Kellojen tuotantoluvut ja hinnat alkoivat näyttää uudenlaista suuntaa koko alalle. Kuinka moni onkaan kertonut kellonsa olleen Made in Japan tai "merkkiä" Quartz?

Kelloteollisuudessa elettiin muutosten aikaa. 1970-luvulle tultaessa ensimmäiset digitaaliset älykellot, computing watches, tulivat markkinoille. Tehtaat lanseerasivat vuosi toisensa perään mitä erikoisempia monitoiminnallisia kelloja, joita nähtiin myös valkokankaalla. Erilaiset mittarit, ajastimet, muistiot ja jopa kosketusnäyttö olivat rannekellojen uusia toimintoja. Kvartsikideteknologia mahdollisti myös peliominaisuuksien lisäämisen kellotoimintoihin. Näyttelyssä on esillä ainutlaatuinen kokoelma japanilaisia Nintendon valmistamia Game&Watch pelikelloja, jotka tulivat suosioon 1980-luvulla.

Suomen Kellomuseo lähestyy aihetta esittelemällä museon kokoelmien keskeistä sisältöä, Suomessa käytettyjä kelloja. 70 vuotensa aikana Kellomuseo on saanut lahjoituksia kelloalan toimijoilta ja yksityisiltä henkilöiltä. Näyttelyä varten museo inventoi kokoelmansa, jonka seurauksena näyttelyssä on esillä paljon aineistoa, jota ei ole koskaan aikaisemmin esitelty. Japanilaisten kellojen suosion taakse kätkeytyy mm. ajan hengessä tuotettua värikästä markkinointimateriaalia, kellokatalogeja ja tv-mainoksia. Moni muistaakin japanilaiset kellot "karatenkovina" kelloina, jotka ovat tarkkoja ja kestäviä. Näyttelyn lukuisista rannekelloista löytyy nostalgiaa, mutta myös uusimmat kellomallit pääsevät mukaan kertomaan japanilaisten kellojen menestystarinan Suomessa.

Kellomuseon Facebook -sivut ovat avattu, Tervetuloa seuraamaan museon toimintaa myös tämän kanavan kautta!
https://www.facebook.com/Suomen-Kellomuseo-659805830816600/?ref=aymt_homepage_panel

Lisätietoja:
amanuenssi Laura Kokki, p. (09) 8163 0520, laura.kokki at kellomuseo.fi
museon johtaja Mikko Kero, p. (09) 8163 0521 mikko.kero at kellomuseo.fi

Suomen Kellomuseo on ajan mittaamiseen ja kellojen historiaan erikoistunut museo, joka tutkii, tallentaa ja esittelee suomalaista kellokulttuuria ja kelloseppien ammattihistoriaa. Museo on pohjoismaiden ainut ajanmittaukseen erikoistunut ammatillisesti hoidettu museo.
Suomen Kellomuseo
Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, 02100 Espoo
Avoinna
ti ja to 11 - 18
ke ja pe 11 - 19
la ja su 11 - 17
Kellomuseoon on aina vapaa pääsy!
WeeGeen yhteislippu: 12/10 EUR, alle 18-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat ilmaiseksi
www.kellomuseo.fi<http://www.kellomuseo.fi/>,
www.weegee.fiYstävällisin terveisin,

Laura Kokki

AmanuenssiSuomen Kellomuseo

Opinkuja 2, 02100 Espoo

p. +358 9 8163 0520Suomen Kellomuseon näyttelyt:

Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Tapiola, 02100 Espoo

www.kellomuseo.fi<http://www.kellomuseo.fi/>         www.weegee.fi<http://www.weegee.fi/>
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta