[Nayttelyposti] Khronoksen talo Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Galleriassa

Lönnströmin museot info at lonnstrominmuseot.fi
Ke 4.toukokuu. 17:05:54 EEST 2016


Mitä ihmettä? Miksi taiteilijat etsivät ajalle kotia 1000 vuodeksi?

"Halutaan ostaa tai otetaan vastaan lahjoituksena omalla tontilla sijaitseva mökki tai rintamamiestalo pitkäaikaista taideprojektia varten. Suosimme haja-asutusalueella tai erämaassa sijaitsevaa kohdetta, joka ei rajaudu tiehen. Missä tahansa päin Suomea, tontin ja talon koolla ei ole väliä. Talo voi olla asuttu, tyhjillään tai purkukuntoinen. Piharakennukset, hedelmäpuut, marjapensaat ja pala metsää ovat plussaa."

Mitä ihmettä? Mistä tässä taideprojektissa on oikein kyse?

Taideprojekti on nimeltään Khronoksen talo. Lönnströmin taidemuseo ja IC-98 eli taiteilijakaksikko Visa Suonpää (1968) ja Patrik Söderlund (1974) toteuttavat tätä yhteistyöprojektia vuosina 2016-2017. Nyt Suomesta etsitään kiinteistöä, johon Khronos, ajan jumala, voisi asettua asumaan. Kun sopiva kiinteistö löytyy, se hankitaan omistukseen, ympäröidään portittomalla aidalla ja jätetään ajan asunnoksi tuhanneksi vuodeksi. Sen jälkeen aika tekee tehtävänsä ja luonto ottaa alueen haltuunsa.

Kiinteistön koskemattomuuden tuhanneksi vuodeksi IC-98:n taiteilijat pyrkivät takaamaan virallisilla luvilla ja sopimuksilla. Tavoitteena on perustaa rauhoitettu suojelualue, ihmisistä vapaa ei-kenkään maa, joka koostuu sekä ihmisen rappeutuvasta kulttuuriperinnöstä että kuolevasta ja uudelleen kasvavasta luonnosta.

Raumalla Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Galleriassa on mahdollisuus tutustua Khronoksen talo -projektiin ja sen vaiheisiin 4.5. alkaen. Galleriassa on esillä esimerkiksi Khronoksen taloon liittyvää kirjallisuutta sekä kädentaitoja ja aivoja harjoittavia tehtäviä, joita voi tehdä yksin tai yhdessä. Tehtävissä on erilaisia vaativuustasoja, joten ne soveltuvat niin eri ikäisille lapsille kuin myös aikuisillekin. Tehtäviä löytyy myös Lönnströmin taidemuseon verkkosivuilta, joten esim. opettajat voivat hyödyntää niitä omassa opetustyössään.

Kansainvälisen museoviikon sunnuntaina 22.5. Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon Galleriassa järjestetään yleisölle avoin taiteilijatapaaminen klo 14. Visa Suonpää ja Patrik Söderlund kertovat silloin yleisölle Khronoksen talosta ja vastaavat yleisön kysymyksiin. Taiteilijatapaamiseen voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla tai näyttämällä Museokorttia tai Lönnströmin museoiden vuosikorttia.

Kiitämme yhteistyöstä Rauman kaupunginkirjastoa.

Lisätietoja projektista lonnstrominmuseot.fi.


Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo / Lönnströmin taidemuseo
Syväraumankatu 41, Rauma
AVOINNA toukokuussa joka su klo 12-16, kesäkuussa la-su klo 12-16,
heinä-elokuussa ke-su klo 12-16 sekä joka kuukauden ensimmäinen
ke klo 16-19 (ke 4.5. klo 16-19, ke 1.6. klo 16-19, ke 6.7. & ke 3.8. klo 12-19).Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta