[Nayttelyposti] Uusi näyttely Pohjois-Karjalan museo Hilmassa

Kaasalainen Pauliina pauliina.kaasalainen at jns.fi
Ma 20.Kesä. 11:57:34 EEST 2016


Getting to Know You 19.6. - 28.8.2016
                 - Taidetta ja tulkintoja Pohjois-Karjalan uusilta asukkailta


Pohjois-Karjalan museo Hilman työpajatilassa on avattu Getting to Know You -näyttely. Näyttely esittelee teoksia Pohjois-Karjalan alueen uusilta asukkailta - Paiholan ja Kiteen lapsilta ja nuorilta. Näyttelyn teokset toteutettiin toukokuussa järjestetyissä työpajoissa.

Taideteokset kertovat lasten ja nuorten tarinaa siitä, mistä he ovat tulleet ja missä he ovat nyt. Esillä olevien valokuvien kautta he myös raottavat elämäänsä nykyisellä asuinseudullaan. Näyttelyn ja työpajojen tarkoituksena on ollut vastavuoroinen tutustuminen. Taiteellisen työskentelyn lisäksi työpajoissa perehdyttiin alueen historiaan Pohjois-­Karjalan museo Hilmassa sekä vierailtiin Joensuun taidemuseo Onnissa. Alueen eläimet tulivat tutuksi Itä­Suomen yliopiston Natura­-rakennuksessa.
Näyttely ja järjestetyt työpajat ovat osa valtakunnallista Helinä Rautavaaran museon koordinoimaa Turvapaikkana museo -­hanketta, jossa on mukana viisitoista suomalaista museota. Hankkeessa tarjotaan vapaa-ajan toimintaa Suomeen saapuville nuorille turvapaikanhakijoille vuosina 2016 - 2017.

Hanketta rahoittaa opetus­ ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja
Pauliina Kaasalainen
Tuottaja
Joensuun kaupunki | Pohjois-Karjalan museo
Postiosoite: Torikatu 21 C
Käyntiosoite: Koskikatu 5
80100 Joensuu
s-posti: pauliina.kaasalainen at jns.fi<mailto:pauliina.kaasalainen at jns.fi>
puh. 050 341 9502
www.joensuu.fi/pohjoiskarjalanmuseo<http://www.joensuu.fi/pohjoiskarjalanmuseo>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta