[Nayttelyposti] Seurasaaren juhannusvalkeat -nostalginen kaupunkijuhannus Helsingissä

Riikka Vilén riikka.vilen at seurasaarisaatio.fi
Ke 15.Kesä. 11:45:43 EEST 2016


NOSTALGINEN KAUPUNKIJUHANNUS HELSINGISSÄ

SEURASAAREN JUHANNUSVALKEAT 24.6.2016 KLO 16 - 01

LAVATANSSIN HURMAA, KANSANTANSSIN RIEMUA!


Seurasaaren valoisa kesäyö kutsuu sinut mukaan tanssin ja soiton pyörteisiin sekä nauttimaan juhannusyön tunnelmasta!

Seurasaaren juhannusvalkeita tanssitaan tänä vuonna 63. kertaa. Juhannusaattona 24.6.2016 saaressa esiintyy ja tansseja tahdittaa ennennäkemätön joukko yhtyeitä: Kuunkuiskaajat, Ketale, Tango-orkesteri Unto, Sakarat, Lempi-trio, Perinnearkku sekä ENKEL. Kansantanssin riemuvuoteen Juhannusvalkeat osallistuvat Tanhu-Visan ja Hollolan kansantanssijoiden kera.

SEURASAAREN VEHREÄ KANSANPUISTO


Seurasaari on ihanteellinen paikka viettää ikimuistoista keskikesän juhlaa kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Museotalot muistuttavat entisajan elämästä ja johdattavat maaseudun tunnelmaan. Vehreät puistokäytävät, auringossa kimaltava meri ja kesyt eläimet tuovat oman lisänsä juhlaan. Juhannusyö Seurasaaressa päättyy kokkojen polttoon ja tansseihin rytmisen pelimannisoiton ja kaihoisin tangon sävelin. Kaikki nämä yhdessä houkuttavat sinutkin kokemaan kesäyön onnea kanssamme.

HÄÄHUMUA


Häävalssiaan tämän vuoden juhlassa tanssivat Marjukka Laiho ja Joona Koistinen. Seurasaari sijaitsee lähellä parin kotikulmia ja heidän toiveissaan oli viettää häitä juhannusaattona paikassa, missä olisi tietty määrä historian havinaa. Parin häävalssia voi ihailla illansuussa Juhlakentällä ja he myös sytyttävät komean pääkokon Kyrösjärven kymmenhankaisesta kirkkoveneestä käsin.

KAKARASALKO JA MUUTA LASTEN OHJELMAA


Lapsille räätälöityä ohjelmaa löydät Kahiluodon kartanopihalta, leikkikentältä ja juhlalavalta. Luvassa on nukketeatteriesitys Villisorsan muna, Houtskärin ”kakarasalon” koristelua ja nosto, kukkaseppeleiden tekoa ja lorutustyöpaja. Lasten poloneesi tanssitaan juhlalavalla ja puujalat ja perinnekeinut odottavat keinukentällä.

”Rokokoorouva, koira ja kissa” on runollinen tarina hienostorouvasta, joka ei oikein osaa valita itselleen lemmikkiä. Kansanrunoihin perustuvassa näytelmässä soivat myös kantele ja jouhikko.

KANSANLAULUA, RUNOA JA TAIKAA


Karunan museokirkossa voit kuulla naispelimannien esityksiä ja laulaa kesän suloisimpia kansanlauluja. Kirkon edustalle levittäytyvällä Taika- ja loitsupolulla voit varmistaa tulevan vuoden onnesi ja tehdä juhannusyön taikoja. Lapsille ja aikuisille on omat taikapolut.

JUHANNUSHERKKUJA


Juhannusaaton herkuista vastaa Catering Ceidas, joka pystyttää juhla-alueelle ravitsemuspisteitä, joista syötävää löytyy niin kasvis-,kala- kuin liharuoankin ystäville. Lisäksi aattona palvelevat saaren kioskit, Kahvila Mieritz, Antin kaffeliiteri ja Ravintola Seurasaari.

Seurasaarisäätiö toivottaa sinut tervetulleeksi Seurasaaren juhannusvalkeille!

Juhlan tuotto käytetään Seurasaaren hyväksi!

SEURASAAREN JUHANNUSVALKEAT 24.6.2016 klo 16 – 01


Pääsyliput:
 Aikuinen 20 €, alle 15-vuotiaat maksutta aikuisen seurassa.
 Aikuinen + yhdensuuntainen venematka 27 €. 
Alle 15-vuotias lapsi + yhdensuuntainen venematka 3,50 €. 
Liput ennakkoon www.lippu.fi (verkkomyynti 23.4.2016 – 23.6.2016)


Bussiyhteys:
 Bussi 24 Helsingin keskustasta Seurasaaren tihennetyin vuoroin, viimeinen vuoro lähtee Seurasaaresta noin klo 01.30, aikataulut hsl.fi


Lauttayhteys:
 Aava Lines Oy liikennöi Merisatamasta Seurasaareen ja takaisin klo 15–23 välisenä aikana, www.aavalines.fi


Lisätietoa: Seurasaarisäätiö, 040 649 3040 tai www.seurasaarenjuhannusvalkeat.fi


SEURASAARISÄÄTIÖ TOIMII SEURASAAREN ULKOMUSEON TUKIJRÄJESTÖNÄ VAALIEN, EDISTÄEN JA TUKIEN SUOMALAISTA KULTTUURIPERINTÖÄ SEKÄ JÄRJESTÄEN NOSTALGISTA KAUPUNKIJUHANNUSTA HELSINGIN SEURASAARESSA


Ystävällisin terveisin
Riikka Vilén
Assistentti
Seurasaarisäätiö
Huvila 3, Seurasaari
00250 Helsinki
p. 040 649 3040
riikka.vilen(at)seurasaarisaatio.fi
www.seurasaarisaatio.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta