[Nayttelyposti] Pohjoismainen sarjakuvanäyttely ”Sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua” Porvoon Taidehallissa ja Kulmassa Taidetehtaalla 22.1.-14.2.2016

Porvoon taidehalli taidehalli at porvoo.fi
Ti Tammi 26 14:57:07 EET 2016


Porvoon Sarjakuvafestivaali Å-fest esittää yhteistyössä Suomen Sarjakuvaseuran kanssa: ”Sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua”

Porvoon Taidehalli & Kulma
22.1.-14.2.2016

Sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua - vai onko? Vanha sananlasku on helppo ohittaa lipevänä ja yli yksinkertaistavana samalla kun sen moraalinen opetus on vähintäänkin kyseenalainen. Mutta jos luomme katseen ihmiskunnan historiaan joudumme myöntämään, että sanonnassa piilee totuuden siemen.

Niin sodassa kuin rakkaudessakin me petämme, loukkaamme, kukistamme ja valehtelemme toisillemme. Ylistämme molempia ja toisaalta tuomitsemme ne. Toinen on fyysisesti läsnä ja hyvin todellinen, toinen abstrakti käsite, joka kattaa monia tunteita ja tekoja, mutta molempia pidetään olennaisina maailmaamme eteenpäin vievinä voimina.

Tällaiset suuret tunteet ovat keskeisiä teemoja perinteisessä sarjakuvassa, jota ei aikaisemmin ole pidetty todellisena taiteenlajina. Å-fest-työryhmä on valinnut näyttelyyn kunnianhimoisia sarjakuvantekijöitä, jotka rikkovat sarjakuvakerronnan perinteitä ja luovat uusia tulkintoja niistä perustavaa laatua olevista inhimillisistä vieteistä, joista sota ja rakkaus kumpuavat. Useita teoksista ei ole esitelty aikaisemmin yleisölle eikä Porvoossa ole koskaan aikaisemmin nähty yhtä laajaa pohjoismaisen sarjakuvan kokoelmaa.

Näyttelyssä on esillä neljäntoista Pohjoismaiden parhaan ja kiinnostavimman nykysarjakuvantekijän töitä. Tavoitteemme on näyttää, kuinka monimuotoinen modernin sarjakuvan ilmaisu on niin muodossa kuin sisällössäkin. Näyttelyyn on valittu niin tunnettuja ja palkittuja tekijöitä kuten Ville Ranta kuin kiinnostavia mutta suurelle yleisölle tuntemattomampia taiteilijoita kuten norjalainen Frøydis Sollid Simonsen. Olemme koonnet monipuolisen kattauksen sarjakuvaa saman katon alle Taidetehtaalle ja haluamme inspiroida yleisöä löytämään sarjakuvataiteen ja sen kaikki mahdollisuudet.

Suomesta näyttelyyn osallistuvat lisäksi mm. arvostetun Puupäähattu-palkinnon saaneet Riitta Uusitalo ja Tommi Musturi. Ruotsista olemme kutsuneet mukaan sarjakuvataiteilija ja -kustantaja Sofia Olssonin, joka myös esiintyy Å-fest-sarjakuvafestivaalilla lauantaina 13.2. Samana päivänä Taidehallissa järjestetään myös taiteilijatapaaminen, johon osallistuvat suomalainen Mari Ahokoivu, tanskalainen Søren Mosdal ja ruotsalainen Kolbeinn Karlsson.Osana näyttelykokonaisuutta on  Galleria Kulma omistettu kuvataiteilija Tiitu Takalolle, jonka yksityisnäyttelyssä on esillä sekä uusia että aikaisemmin julkaistuja sarjakuvaoriginaaleja. Takalon viimeisin sarjakuvakirja Minä, Mikko ja Annikki on palkittu Sarjakuva-Finlandialla ja meillä on suuri ilo toivottaa hänet tervetulleeksi Porvooseen Å-festin kunniavieraana.


Näyttelyn viimeisen viikon aikana 9.-13.2. Suomen sarjakuvaseura rakentaa Pop-up-Sarjakuvakeskuksen Taidehallille näyttelyn keskelle. Sarjakuvakeskus järjestää työpajoja sekä lapsille että aikuisille ja tarjoaa sarjakuvan ystäville keitaan, johon voi istahtaa lukemaan kirjoja sekä löytämään oman sisäisen sarjakuvapiirtäjänsä.Näyttelyihin osallistuvat taiteilijat:
Mari Ahokoivu (Suomi)
Roope Eronen (Suomi)
Martin Erntsen (Norja)
Kolbeinn Karlsson (Ruotsi)
Jan Konsin (Suomi)
Tiina Lehikoinen (Suomi)
Søren Mosdal (Tanska)

PORVOON TAIDEHALLI
BORGÅ KONSTHALL
Yrjö A. Jäntin taidekokoelma/
Yrjö A. Jänttis konstsamling
Taidelainaamo Konsta/ Artoteket Konsta
Galleria Kulma / Galleri Hörnan

Avoinna / Öppet

ti-pe klo 10-18 / tis-fre kl. 10-18

la-su klo 11-16 / lör-sön kl.11-16


Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1/
Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1
06100 Porvoo / Borgå
Puh./tfn. 040 7309 273
taidehalli at porvoo.fi
www.porvoo.fi/kulttuuri/nayttelyt<https://resurssiposti.porvoo.fi/owa/redir.aspx?REF=CwCmeT72ggaqU4Btjh8rcSAEbtUh_kxq0LJBEEcUSEUI1vM-TybTCAFodHRwczovL3Jlc3Vyc3NpcG9zdGkucG9ydm9vLmZpL293YS9yZWRpci5hc3B4P1JFRj1UcWt5QkwtZ1Ffc19XOEhsRHRNY3hubEhfUU0yM3VFdE5PcDBIbldscXFIRGhiQjd6QjNUQ0FGb2RIUndPaTh2ZDNkM0xuQnZjblp2Ynk1bWFTOXJkV3gwZEhWMWNta3ZibUY1ZEhSbGJIbDA.>
www.taidetehdas.fi<https://resurssiposti.porvoo.fi/owa/redir.aspx?REF=rtPb7n90KroMcGFMZGc0eqeuA1-XcxJaS-gXywI8Ms8I1vM-TybTCAFodHRwczovL3Jlc3Vyc3NpcG9zdGkucG9ydm9vLmZpL293YS9yZWRpci5hc3B4P1JFRj1La0NzWmNaRVZ3WXJxRGRrSWh6d1FPUFBmTk43M0dPNVB0RjQ3MUNwaDFuRGhiQjd6QjNUQ0FGb2RIUndPaTh2ZDNkM0xuUmhhV1JsZEdWb1pHRnpMbVpw>/fi/tapahtumat/nayttelyt<https://resurssiposti.porvoo.fi/owa/redir.aspx?REF=g-TJz_CYrkNfpa7Ft8OxsR4PKhCtPaTfusngJ0QtecII1vM-TybTCAFodHRwczovL3Jlc3Vyc3NpcG9zdGkucG9ydm9vLmZpL293YS9yZWRpci5hc3B4P1JFRj1IbEcyOWJmWllqZ051eU81VXRjX0R6TnZnNGxUSV9RNXFtbGVtY2dpTkxYRGhiQjd6QjNUQ0FGb2RIUndPaTh2ZDNkM0xuUmhhV1JsZEdWb1pHRnpMbVpwTDJacEwzUmhjR0ZvZEhWdFlYUXZibUY1ZEhSbGJIbDBMdy4u>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta