[Nayttelyposti] Kuka painoi nappia, herra Holbein? Näyttely Villa Artussa Hyvinkään Villatehtaalla

Salomaa Nina Nina.Salomaa at HYVINKAA.FI
Mon Tammi 11 12:29:41 EET 2016


KUKA PAINOI NAPPIA, HERRA HOLBEIN?
Valokuvia - Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä

Villa Artun galleria 13.1.-28.3.2016

Valokuvaaja Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä kuvaavat toisiaan menneisyyden hengessä. Oppaaksi muotokuvien maailmaan he ovat valinneet 1500-luvulla eläneen taiteilija Hans Holbein nuoremman. Holbeinin maalaamien ihmisten ajaton arvokkuus, maalausten yksityiskohtainen tarkkuus ja materiaalikuvauksen taidokkuus kiehtoivat heitä. Saman ajattomuuden ja voimakkaan läsnäolon tunnun he ovat vanginneet omiin valokuvaamalla toteutettuihin muotokuviinsa.

Näyttelyn taidokkaat valokuvat ovat syntyneet työpajoissa, jota Pekka Elomaa on vetänyt Helsingin lyhytaikaiskoti ja työpaja Lyhdyssä vuodesta 2001. Vuosien varrella pajalaiset ovat vaihtuneet, mutta ydin on pysynyt samana. Suurin osa heistä toimii sekä malleina että valokuvaajina, osalle tärkeintä on esiintyminen. Näyttävissä kuvissa voi tunnistaa julkisuudesta tuttuja kasvoja mm. Pertti Kurikan nimipäivät -bändistä.
Näyttely on ollut aiemmin esillä mm. Keravan taidemuseo Sinkassa.

Helsingin lyhytaikaiskoti ja työpaja Lyhty ry on vuonna 1993 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka tarjoaa kehitysvammaisille palveluja.
Konalassa sijaitsevissa tiloissa eletään, opiskellaan ja tehdään taidetta eri välinein.

Villa Artussa näyttelyyn liittyy draamallisia opastuksia ja työpajoja sekä koko perheen tapahtumapäivä "Herra Holbeinin kutsut" lauantaina 16.1. klo 11-16. Näyttelyssä on valokuvausateljee, jossa lapset voivat pukeutua historiallisiin asuihin muotokuvausta varten.

"Kuka painoi nappia, herra Holbein?" -näyttelyn rinnalle on Villa Artun käytävägalleriaan koottu Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisen arkiston teoksista näyttely "Meitä on moneksi". Näyttelyssä on 40 maalausta, piirustusta ja grafiikan vedosta 23 maasta. Moni-ilmeisen muotokuvagallerian tekijät ovat 4-18 -vuotiaita.

Draamalliset opastukset näyttelyyn ti 2.2., ke 17.2., to 3.3. ja to 17.3. klo 9 ja 10. Muut opastukset sopimuksen mukaan.

Työpajat varhaiskasvatuksen ja koulujen ryhmille ma-pe 18.1.-24.3. klo
8.30-10 ja 10.30-12. Ilmoittautuminen ja lisätiedot p. 050 467 8308.

Lisätietoja näyttelyistä ja oheistapahtumista tuottaja Päivi Venäläinen paivi.venalainen at artcentre.fi<mailto:paivi.venalainen at artcentre.fi> p. 0400 955 353 tai toiminnanjohtaja Raisa Laurila-Hakulinen raisa.laurila at artcentre.fi<mailto:raisa.laurila at artcentre.fi>  p. 040 7578375 sekä www.artcentre.fi<http://www.artcentre.fi>

Kuvia osoitteessa http://artcentre.fi/press


https://www.facebook.com/villaarttu
https://twitter.com/villaarttu
https://www.instagram.com


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

terveisin,
Nina Salomaa
asiakaspalvelusihteeri

p. 050 467 8308
nina.salomaa at hyvinkaa.fi<mailto:nina.salomaa at hyvinkaa.fi>

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu
Villatehdas, Kankurinkatu 4-6,
05800 Hyvinkää



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta