[Nayttelyposti] Maria Wolframin näyttely Onionskins Porvoon Taidehallissa Taidetehtaalla 19.2.-13.3. 2016

Porvoon taidehalli taidehalli at porvoo.fi
Ke Helmi 24 12:51:47 EET 2016


MARIA WOLFRAM
Onionskins
19.2-13.3.2016
Porvoon Taidehalli

Naisen rohkeus ja valtakunta - Mitä se on?

Maria Wolfram on kiinnostunut nykynaisen onnesta ja menestyksestä. Millä asioilla on merkitystä näiden tavoittelussa; ulkonäöllä, ammatilla, koulutuksella, iällä, keholla, perheellä, yhteisöllä, yhteenkuuluvuudella, itsetunnolla, jne.?
Näistä lähtökohdista hän on maalaamalla ja ompelemalla rakentanut kokoelman hahmoja.



Tuoreimpia näkökulmia aiheeseen Wolfram on saanut sveitsiläisessä taiteilijaresidenssissä, missä hän tällä hetkellä työskentelee. Maria Wolfram on haastatellut lukuisia paikallisia naisia itsensä toteuttamisesta ja yhteiskunnallisista muutoksista naisnäkökulmasta katsottuna ja verrannut heidän kokemuksiaan suomalaisten naisten arkeen.  Erityisen kiinnostavaksi tämän tekee sveitsiläisten ja suomalaisten naisten kovin erilainen historia, saivathan sveitsiläiset naiset mm. äänioikeutensa vasta 1971 ja parissa kantonissa vasta 1990-luvulla.

Näyttelyn maalaukset ja installaatiot kuvaavat taiteilijan luomien hahmojen kautta mm. intohimoa, muutosta, epävarmuutta, ihanteita, itsekunnioitusta ja unelmia ikuisesta nuoruudesta.
Näyttelyn nimi viittaa aiheen ajallisiin, kulttuurillisiin ja sosiaalisiin kerrostumiin, materiaalin käyttöön, joka rakentuu ohuista maali- tai materiaalikerroksista sekä pintaan, joka sekä peittää että paljastaa.

PORVOON TAIDEHALLI
BORGÅ KONSTHALL
Yrjö A. Jäntin taidekokoelma/
Yrjö A. Jänttis konstsamling
Taidelainaamo Konsta/ Artoteket Konsta
Galleria Kulma / Galleri Hörnan

Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1/
Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1
06100 Porvoo / Borgå
Puh./tfn. 040 7309 273
taidehalli at porvoo.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta