[Nayttelyposti] kulttuuriympäristöpät hyvinkäällä

Mustajärvi Sari Sari.Mustajarvi at HYVINKAA.FI
Ke 9.Syys. 08:28:48 EEST 2015


Euroopan kulttuuriympäristöpäivinä teollisuuskierroksia Hyvinkäällä


Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on jokasyksyinen tapahtuma, joka aktivoi ihmisiä toimimaan oman kulttuuriympäristönsä ja -perintönsä omaleimaisuuden puolesta ympäri koko Euroopan. Suomessa tapahtumat keskittyvät syyskuun toiseen viikonloppuun. Tänä vuonna teemana on teollisuuden ja tekniikan perintö.
Teollisuuden ympäristöt, rakennukset ja koneet ovat vuosisatoja vaikuttaneet suomalaisten paikkakuntien identiteettiin, näin myös Hyvinkäällä. Hyvinkään alue on tarjonnut kasvualustan teollisuuden toimialoille ja tuotantotekniikoiden kehitykselle. Uusiokäyttö on myös tuonut teollisen perinnön eläväksi osaksi nykypäivää, kun teollisuusrakennuksista on tullut esimerkiksi kulttuuri- ja urheilutoimijoiden tai uuden yritystoiminnan tiloja.
Hyvinkään kaupunginmuseo osallistuu kulttuuriympäristöpäiviin järjestämällä kaksi opastettua kierrosta Hyvinkään teollisuushistoriallisiin kohteisiin.

Perjantaina 11.9. Hyvinkään kaupunginmuseo ja Teollisuusperintöseura järjestävät kierroksen Hiiltomon vanhaan teollisuusalueeseen, entisten Helsingin Verkatehtaan teollisuusrakennusten arkkitehtuuriin ja historiaan. Alue tunnetaan nykyään Koneen teollisuusalueena. Oppaana toimii rakennustutkija Lauri Putkonen. Kokoontuminen 11.9. klo 15.00 Myllykatu 3:n portilla. Ennakkoilmoittautumiset 9.9. klo 16.00 mennessä sähköpostiin: kaupunginmuseo at hyvinkaa.fi. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä.

Lauantaina 12.9.2015 Hyvinkään kaupunginmuseo järjestää kävelykierroksen villatehtaan alueella. Kierroksen aikana tutustutaan vanhaan tehdasmiljööseen ja perehdytään villatehtaan yli 100-vuotiseen historiaan.
Lähtö tehdasmuseon edestä 12.9. klo 13.00. Kierros tapahtuu ulkotiloissa.
Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä Suomessa koordinoi työryhmä, jossa ovat mukana Museovirasto, Opetushallitus, Suomen Kotiseutuliitto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry ja ympäristöministeriö.
www.rakennusperinto.fi/kulttuuriymparistopaivat

Hyvinkään kaupunginmuseo
Kankurinkatu 4-6, O-talo, Hyvinkää
www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo

Lisätietoja:
- Sari Mustajärvi, amanuenssi, 040 1955510 sari.mustajarvi at hyvinkaa.fi


Kokoelmamme netissä  www.muistaja.fi<http://www.muistaja.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta