[Nayttelyposti] Kaksi viikkoa tehokasta Vilhuilua Kuopion taidemuseossa 11.-26.9.

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Pe 4.Syys. 11:38:27 EEST 2015


Kuopiolaissyntyisen taiteilija ja taiteenkerääjä Risto Vilhusen ura, persoona ja suurisuuntaiset projektit täyttävät Kuopion taidemuseon. Vilhunen on persoona, joka näkyy ja kuuluu kauas. Hänet tunnetaan omaleimainen pukeutumistyylistään, vahvoista mielipiteistään ja suorasukaisesta puhetyylistään.

Leonardo Da Vilhunakin tunnetun Vilhusen tuotannosta koottu 70-vuotisjuhlanäyttely on läpileikkaus kompromissittoman renessanssiruhtinaan laajasta tuotannosta. Näyttely on avoinna 26.9. saakka. Vilhusen suuri projekti on hänen keräämänsä taidekokoelma, jonka hän on lahjoittanut Kuopion taidemuseolle. 11.9. avautuva Viivan viemät -näyttely esittelee kokoelman ydintä, suomalaisten taiteilijoiden piirustuksia 1800-luvulta 1900-luvun loppuun.

Risto Vilhuseen liittyvät näyttelyt ovat avoinna yhtäaikaisesti kahden viikon ajan. Myös Vilhunen itse on tavattavissa. Lauantaina 12.9. klo 11-12 hän esittelee Leonardo Da Vilhu -juhlanäyttelyn ja klo 12-13 Vilhunen kertoo taiteen keräämisestä Viivan viemät -näyttelyssä. Luvassa on odottamattomia kohtaamisia, jotka eivät jätä ketään kylmäksi.

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35
70100 Kuopio
017 182 633
ti-la 10-17

-- 
******************************************************************************************
Viesti on tarkastettu roskapostinsuodatus- ja virustorjuntaohjelmistolla.
Tarkastuksesta huolimatta noudata asianmukaista varovaisuutta liitetiedostoja avatessasi.
******************************************************************************************


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta