[Nayttelyposti] Vielä ehtii 1980-luvun tunnelmiin

Merja Nummi merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
Ma 12.Marras. 11:02:07 EEST 2015


Hotelli- ja ravintolamuseon suuren suosion saanut teemanäyttely KASARI! jää historiaan lokakuun lopussa.  Näyttely vie nostalgiselle ruokamatkalle 1980-luvulle. Ennen ovien sulkeutumista järjestetään vielä päätösbailut.
 
1980-luvulla ravintolakäynti ei enää kuulunut pelkästään juhlatilanteisiin. Erityisesti kaupungeissa se oli jo osa arkea. Kasari!-näyttelyssä nostetaan esille niin gourmet, ketjuravintolat kuin hampurilaispaikat. 1980-luvulla myös ruoanlaitosta tuli koko perheen harrastus ja ihmisten kiinnostus resepteihin ja kokeiluihin kasvoi. 
 
Kurkistamalla näyttelyn kotikeittiön kaappeihin selviää, miten kotien ruokakulttuuri muuttui vuosikymmenen aikana. Koskaan ennen ei ollut nähty vastaavaa määrää teknisiä sähkölaitteita ruoanvalmistuksen apuna. 
 
KASARI! -näyttelyssä pääsee myös pukeutumaan 80-luvun vaatteisiin, katselemaan ruokaohjelmia ja mainoksia, keskustelemaan aikakauden polttavista kysymyksistä ja äänestämään kasarisuosikkiaan. Näyttely on tehty yhdessä yleisön kanssa. Kadonneen kasarin metsästyksessä yleisöltä kerättiin kodinkoneita, muistoja ja kotialbumien valokuvia, jotka ovat esille näyttelyssä ja näyttelyjulkaisussa.
 
Päätösbailuja vietetään keskiviikkona 21.10. kultaturbokarnevaalitunnelmissa. Ohjelmassa on työpajoja, tietoiskuja ja Stadin ammattiopiston hiusalan opiskelijat tekevät kasarikampauksia. Päätöstapahtumaan on vapaa pääsy klo 16–18. Lisätietoja https://www.facebook.com/events/1048167388534918/ 
 
Kasari!-näyttely sulkeutuu 25.10.2015. 
Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki. Näyttely avoinna ti–su klo 11–18. Pääsymaksu 7 € / 4 €. http://www.hotellijaravintolamuseo.fi 
 
Viestin välitti:
Merja Nummi
Museolehtori
puh. 044-747 4106
Hotelli- ja ravintolamuseo
www.hotellijaravintolamuseo.fi
 
Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruokakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. Maukkainta historiaa!


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta