[Nayttelyposti] Prinsessa-kierroksia syyslomaviikolla Suomen Rautatiemuseossa

Inka Alen inka.alen at rautatiemuseo.fi
Ke 7.Marras. 16:28:44 EEST 2015


PRINSESSA-KIERROKSIA SYYSLOMAVIIKOLLA SUOMEN RAUTATIEMUSEOSSA

Koululaisten syyslomaviikolla 13.10.-18.10. järjestetään Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä Prinsessa-kierroksia. Kierroksella tutustutaan museon Prinsessa-höyryveturiin (Hv1 nro 555), joka viettää tänä vuonna 100-vuotissyntymäpäiviään. Samalla selviää, kuka oli päivänsankarin tunnettu veturinkuljettaja ja mitä kummaa on kadonnut veturitalliin.

Prinsessa-kierrokset on suunnattu kaikenikäisille, erityisesti koululaisille ja perheille. Kierrokset alkavat tiistaista sunnuntaihin 13.10.-18.10. klo 11 museon aulasta ja niille voi osallistua museon sisäänpääsymaksun hinnalla. Kierrokselle kannattaa pukeutua lämpimästi, sillä Rautatiemuseon näyttelyhalleissa ja veturitallissa on viileätä talven lähestyessä.

Lasten työpajatilassa veturitallin päädyssä voi halutessaan piirtää juhlivan Prinsessan. Siellä voi myös pukeutua veturimiehen asuun, kiivetä sisään kapearaideveturiin ja kuvitella olevansa veturinkuljettaja.

Suomen Rautatiemuseo avautuu syyslomaviikolla 13.10.-18.10.2015 poikkeuksellisesti jo klo 10. Museo on avoinna ti-pe klo 10-15 ja la-su klo 10-17. Ks. www.rautatiemuseo.fi

Suomen Rautatiemuseo on valtakunnallinen rautatieliikenteen erikoismuseo, joka esittelee rautatiehistoriaa 1870-luvun asema- ja varikkomiljöössä. Perusnäyttely kertoo Suomen rautateiden historiasta paneutuen niin rautatiematkustamiseen, vetureiden ja vaunujen kehitykseen kuin rautatieläisten ammattikuntaankin. Perusnäyttelyn helmiä ovat vuonna 1915 valmistunut Prinsessa -höyryveturi sekä Venäjän keisarien käyttämät junavaunut. Vuoden 2015 loppuun on esillä myös Interrail-teemanäyttely.

Kuvia: www.rautatiemuseo.fi/lehdisto


Tervetuloa tutustumaan!


Lisätietoja:

Inka Alén
Museolehtori - Museum Educator
inka.alen at rautatiemuseo.fi
+358 408625244
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
FI - 05800 Hyvinkää
www.rautatiemuseo.fi
-------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi
webshop.trafiikki.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta