[Nayttelyposti] Suomen Metsästysmuseossa ollaan kesä Ihan eläimenä

Suomen Metsästysmuseo info at metsastysmuseo.fi
Ti 5.toukokuu. 16:27:27 EEST 2015


Ihan eläimenä
Hämeenlinnan Aimokoulun ja Riihimäen lasten ja nuorten taidekoulun puistonäyttely
7.5.-13.9.2015

Ihan eläimenä -näyttely tuo Riihimäelle Suomen Metsästysmuseon puistoon kahden lapsille taidetta opettavan koulun yhteisnäyttelyn kesän 2015 ajaksi. Yhteistyö taidekoulujen kanssa on osa Metsästysmuseon museopedagogista toimintaa. Näyttelyn ovat toteuttaneet Riihmäen lasten ja nuorten taidekoulu ja Hämeenlinnan Visuaalisten taiteiden Aimokoulu.

Riihimäkeläisille koululaisille Metsästysmuseo on tuttu monilta luokkaretkiltä tai vapaa-ajalta, hämeenlinnalaiset lapset kävivät opettajiensa johdolla retkellä tutustumassa paikkaan viime syksynä. Sen jälkeen taidekoululaiset pohtivat talven ajan eri ikäisten lasten opetusryhmissä eläimen elämää ja osaa meidän ihmisten elämässä. Onko eläin villi vai kesy, lemmikki vai voimaeläin? Minkä muotoisia eläimiä löytyy, miten eri ihmiset erilaisissa kulttuureissa eläimet kokevat? Näistä ajatuksista, havainnoista ja omista tarinoista kehittyi taideteoksia, jotka nyt löytävät kesäkodin Metsästysmuseon pihalta.

Ohessa vielä näyttelyyn osallistuvan hämeenlinnalaisen Ailiinan ajatuksia:
Piha ja metsä
Talitiainen on paikkalintu. Niitä on paljon talvella meidän pihassa. Koulussa on ympäristötiedon kokeet. Olemme kertaamassa lintuja, siinä on talitiaisia ja myös muita paikkalintuja. Talitiaiset syövät esimerkiksi auringonkukansiemeniä tai murskattuja pähkinöitä.

Meidän pihan vieressä on metsä siellä on kiva leikkiä kaikkia majaleikkejä. Isi ja pappa teki majan siihen metsään. Metsässä on paljon marjoja varsinkin mustikoita. Siellä on myös puolukoita ja ihan vähän metsämansikoita. Menin kerran mamman ja pikkuveljeni kanssa metsän toiselle puolelle eväsretkelle.

Nyt metsään on rakennettu taloja ja siinä on kohta iso asuinalue. Siellä on Siirin kivi, menimme sinne pyörillä. Näin metsässä ketun, lintuja ja oravia. Metsä on minulle tärkeä, koska se on ihana. Siellä on kiva leikkiä ja tutkia paikkoja.
Tehnyt: Ailiina Sipilä
(täyttää toukokuussa 10 v.)


Tiedon välitti:

Ilja Koivisto
museopalvelupäällikkö / Head of Public Relations & Communications
Suomen Metsästysmuseo / The Hunting Museum of Finland
Tehtaankatu 23 A
11910 Riihimäki
Tel.  +358 (0) 19 722 287
ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi<mailto:ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi>
www.metsastysmuseo.fi<http://www.metsastysmuseo.fi/>

Olemme myös Facebookissa!
http://www.facebook.com/Suomen.Metsastysmuseo
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta