[Nayttelyposti] Seppo Polameri - Erätaiteen mestari Metsästysmuseossa 24.4.-27.9.2015

Suomen Metsästysmuseo info at metsastysmuseo.fi
Ma 4.toukokuu. 14:43:56 EEST 2015


Seppo Polameri - Erätaiteen mestari
24.4. - 27.9.2015

Suomen Metsästysmuseon vuoden 2015 päänäyttely esittelee taiteilija Seppo Polameren (s. 1936) laajaa ja monipuolista tuotantoa. Hän on kuvittanut yli 70 kirjaa ja suunnitellut satojen kirjojen ulkoasun. Parhaiten Polameri muistetaan varmasti Veikko Huovisen, Heikki Turusen ja Laila Hietamiehen teosten kuvittajana.  Eräväelle Polameri on tullut tutuksi jo 1960-luvulta lähtien Metsästys- ja Kalastus -lehden kuvittajana. Hänen kynästään on syntynyt myös exlibriksiä ja runsaasti luontoaiheista grafiikkaa. Luonnontieteellisen keskusmuseon dioraamojen maalaaminen on Polameren monen vuoden suurtyö. Metsästysmuseon näyttelyssä on esillä Polameren tuotantoa, pääasiassa maalauksia, grafiikkaa ja kuvitustöitä, hänen pitkältä taiteilijauraltaan.

Polameri on myös metsästäjä. Omakohtaista kokemusta hän pitää erittäin tärkeänä, jotta erätaiteessa pystyy kuvaamaan harrastuksen juuriaan myöten. Helsingissä varttunut Polameri innostui luonnosta saatuaan lahjaksi Ernest Thompson Setonin kirjan Kaksi partiopoikaa. Isän perässä eräpoluilla kaupunkilaispojasta kasvoi luontoihminen ja erämies. "Luonto on ehtymätön innoituksen ja ideoitten lähde, eikä se loukkaannu, vaikka tulkintani siitä olisi millainen tahansa", pohtii Seppo Polameri.

Osittainen myyntinäyttely

Osa Metsästysmuseon näyttelyn töistä on peräisin yksityiskokoelmista. Loput työt ovat taiteilijan omaisuutta ja myynnissä näyttelyn ajan. Myytävänä on öljyvärimaalauksia ja grafiikan lehtiä. Lisätietoa teosten ostamisesta saa Metsästysmuseon vastaanotosta, mistä on myös saatavilla hinnasto myytävistä töistä.

Kävijäkilpailun palkintona Polameren grafiikkaa

Metsästysmuseo järjestää yhdessä Suomen riistakeskuksen kanssa kävijäkilpailun Polameren näyttelyssä. Kävijöiden pitää laskea tai arvata näyttelyssä olevan Suomen riistakeskuksen omistaman "Maisema Hämeestä" taulun eläinmäärä. Kilpailuun voi osallistua joko vierailemalla museossa tai täyttämällä kilpailuvastauksen nettilomakkeella. Lomakelöytyy osoitteesta: http://www.metsastysmuseo.fi/lomakkeet/polameri-kilpailulomake.php

Oikein vastanneiden kesken arvotaan kolme Seppo Polameren grafiikan työtä ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan lisäksi Suomen riistakeskuksen lajitunnistusoppaita. Pääpalkintojen voittamiseen parhaimmat edellytykset saa tietenkin vierailemalla Metsästysmuseossa. Nettilomakkeen täyttäjien täytyy luottaa  arpaonneen, sillä museon kotisivuilta löytyy vain osittainen kuva maalauksesta.


Tiedon välitti:

Ilja Koivisto
museopalvelupäällikkö / Head of Public Relations & Communications
Suomen Metsästysmuseo / The Hunting Museum of Finland
Tehtaankatu 23 A
11910 Riihimäki
Tel.  +358 (0) 19 722 287
ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi<mailto:ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi>
www.metsastysmuseo.fi<http://www.metsastysmuseo.fi/>

Olemme myös Facebookissa!
http://www.facebook.com/Suomen.Metsastysmuseo
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta