[Nayttelyposti] Mitä kuuluu Anne Pohtamo?

Häkkinen, Sari Sari.Hakkinen at nba.fi
Ke 25.Maalis. 09:00:34 EET 2015


Mitä kuuluu Anne Pohtamo?

Anne Pohtamo kruunattiin maailmankaikkeuden kauneimmaksi heinäkuussa 1975. Vilahduksen missivuoden glamourista voi nähdä ensi toukokuussa, kun "Miss Universum 1975" -näyttely avataan Tamminiemessä Helsingissä. Miss Universum -tittelistä on kulunut 40 vuotta. Museoviraston Journalistinen kuva-arkisto JOKA on tuottanut videohaastattelun, jossa Anne Pohtamo-Hietanen kertoo mitä hänelle tänään kuuluu.

Miss Suomi Anne Pohtamo kruunattiin Miss Universumiksi San Salvadorissa 19. heinäkuuta 1975. Hillityn charmikas 20-vuotias lähti edustamaan Suomea maailmalle. Miss Universum -titteli toi tullessaan matkoja, juhlia, kauniita vaatteita, korujen säihkettä ja salamavalojen välähdyksiä - ja pitkiä työpäiviä.

Anne Pohtamon kruunun, pokaalin, valtikan ja ihania missivuoden iltapukuja voi nähdä 8.5. - 31.12.2015 Suomen kansallismuseon "Miss Universum 1975" -näyttelyssä Tamminiemessä.

Suomen kansallismuseon näyttelytiimi kokoontui ensimmäisen kerran Miss Universum -näyttelyä varten jo ennen joulua. Mutta ennen kuin pääsemme näkemään vilahduksen missivuoden glamourista, paljon on vielä tehtävää: yli kymmenen asiantuntijan ryhmä mm. huolehtii 40 vuotta vanhojen pukujen ja esineiden kunnostuksesta, säilyttämisestä, näyttelyn markkinoinnista, näyttelytekstien ja -julkaisun kirjoittamisesta, näyttelytilan rakenteista ja tekniikasta, valokuvien etsimisestä, digitoinnista ja vedostuksesta. Missivuoden kuvia etsitään Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n 7,5 miljoonan lehtikuvan joukosta.

Anne Pohtamo-Hietanen on ollut mukana suunnittelemassa "Miss Universum 1975" -näyttelyä Tamminiemessä. Videohaastattelussa hän kertoo, mitä hänelle tänään kuuluu. Kevään mittaan Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n verkkosivuilta voi seurata, kuinka näyttelyn valmistelu edistyy, esimerkiksi kuinka konservaattori saa Miss Universum -pokaalin säihkymään.

Anne Pohtamo-Hietasen videohaastattelu on Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n verkkosivuilla: http://joka.nba.fi/fi/ajankohtaista/miss-universum-1975-nayttely-tamminiemessa

Lisätietoja näyttelystä:
näyttelypäällikkö Minerva Keltanen, Kansallismuseo, p. 040 128 6463, minerva.keltanen at nba.fi
ja 30.3. alkaen näyttelyamanuenssi Aino-Maija Kaila, Kansallismuseo, p. 040 128 6362, aino-maija.kaila at nba.fi

Lisätietoja Journalistinen kuva-arkisto JOKAsta:
amanuenssi Raija Linna, p. 040 128 6124, raija.linna at nba.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta