[Nayttelyposti] Elokuva seminaari -lentäviä lautasia ja valkean liinan hurmaa

Mustajärvi Sari Sari.Mustajarvi at HYVINKAA.FI
Ke 18.Maalis. 13:13:25 EET 2015


LEHDISTÖTIEDOTE 18.3.2015
Heti julkaisuvapaa


Seminaari elokuvien maailmasta Hyvinkäällä
-lentäviä lautasia ja valkean liinan hurmaa

Hyvinkään kaupunginmuseo järjestää 27.3. seminaarin elokuvien ja elokuvateattereiden historiasta. Seminaarissa kuullaan useita asiantuntijaluentoja elokuvan taianomaisesta menneisyydestä ja nykypäivästä. Aihetta käsitellään niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Mykkäelokuvakauden teatteritoiminnasta kertovat Outi Hupaniittu ja Mikko Kylliäinen. Minkälainen äänimaisema elokuvateattereissa olikaan sata vuotta sitten? Entä millaista "valkean liinan hurmaa" koki elokuvateatteriyleisö 1910-luvulla?

Elokuvateattereiden nykypäivästä kertovat Lauri Tykkyläinen ja Antto Kärkkäinen Elävän Kuvan Museosta. Elokuvan esitystoiminnan historiassa digitaalinen aikakausi vertautuu äänielokuvan tuloon, värifilmin voittokulkuun, elokuvateattereiden laajakangasformaattien ilmestymiseen, 3D-teknologiaan ja äänentoiston huikeaan kehittymiseen. Puheenvuorossa kuullaan, mitkä ovat elokuva-alan uudet tuulet ja viimeisimmät mullistukset.

Elokuvaneuvos Kari Uusitalo esittelee Kansallisfilmografia Elonetia, joka on laaja tietopaketti elokuvan historiaan. Elonet on kaikkien elokuvista kiinnostuneiden saatavilla internetissä.

Seminaarin puheenvuoroissa nousee esiin myös elokuvahistoria. Kimmo Laine kertoo kultakauden elokuvista ja 1960-luvun populaarimodernismista. 1950-luvun lopulla elokuvateatterit elivät kukoistuskauttaan, mutta pian 1960-luvulle tultaessa teattereiden määrä lähti selvään laskuun. Mitä tapahtui? Puheenvuorossa perehdytään juuri tähän suomalaisen elokuvan murrosvaiheeseen. Seminaarissa pääsee tutustumaan myös lentäviin lautasiin ja miehiin kumipuvuissa, kun Kimmo Ahonen kertoo kylmän sodan vaikutuksesta aikakauden tieteiselokuviin.

Seminaari on osa Hyvinkään kaupunginmuseon Filminauhaa ja popcornia näyttelyn oheisohjelmaa. Seminaarin osallistujilla on mahdollisuus tutustua Filminauhaa ja popcornia - näyttelyyn.

HUOM.
Ennakkoilmoittautumiset 25.3.2015 mennessä sähköpostiosoitteeseen: kaupunginmuseo at hyvinkaa.fi<mailto:kaupunginmuseo at hyvinkaa.fi>
Vapaa pääsy. Tarkempi ohjelma osoitteessa www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo<http://www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo>

Aika: perjantai 27.3. klo 10:00 - 15:30
Paikka: Villatehdas, O2-rakennus. Villa Artun auditorio. Kankurinkatu 4 - 6, Hyvinkää.
Järjestäjä: Hyvinkään kaupunginmuseo.

Lisätietoja: intendentti Susanna Eskola 040 709 5578


terveisin,

Sari Mustajärvi

Amanuenssi

Hyvinkään kaupunginmuseo

Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, 05800 HYVINKÄÄ PL 86, 05801 HYVINKÄÄ
p. 040 195 5510 sari.mustajarvi at hyvinkaa.fi<mailto:sari.mustajarvi at hyvinkaa.fi>

www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo<http://www.hyvinkaa.fi/kaupunginmuseo>

Kokoelmamme netissä  www.muistaja.fi<http://www.muistaja.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta