[Nayttelyposti] Intermediate Space näyttely Porvoon Taidehallissa Taidetehtaalla 22.3. saakka

Porvoon taidehalli taidehalli at porvoo.fi
To 12.Maalis. 15:36:43 EET 2015


Intermediate Space

Marian Bijlenga, Raija Jokinen, Malena Karlsson

27.2.-22.3.2015



Kolmen kansainvälisen nykytekstiilitaiteilijan ryhmänäyttely Porvoon Taidehallissa Taidetehtaalla.



Tekstiilitaiteilijat Bijlenga, Jokinen ja Karlsson työskentelevät tekstiileihin liittyvillä materiaaleilla ja tekniikoilla, mutta ilmaisullisesti heidän teoksensa kuuluvat enemmänkin grafiikan, maalaustaiteen ja osin myös kuvanveiston piiriin. Tämä monialainen lähestymistapa avaa uuden näkökulman mm. teosten fyysisiin muotoihin, jotka eivät rajaudu kehysten mukaan. Materiaali on konkreettisesti läsnä edeten vapaana viivana, värinä tai muotona, joiden väliin jää avoin tila.



Hollantilaisen Marian Bijlengan teokset perustuvat hänen tarkkaan havaintoonsa visuaalisista rytmeistä ja muotojen sukulaisuudesta. Hänen teoksensa ovat kuin tilallisia piirroksia ja koostuvat tarkasti pienistä yksityiskohdista suuriksi universumeiksi. Marian asuu ja työskentelee Amsterdamissa, mutta hänen teoksiaan on esillä näyttelyissä ja kokoelmissa ympäri maailmaa.



Raija Jokinen kuvaa fyysisen ja henkisen tuntemuksen rajapintaa figuratiivista ja abstraktia ilmaisua yhdistämällä. Vaikka visuaalisina lähtökohtina saattaa olla vartaloon liittyviä yksityiskohtia, ne varioituvat hyvinkin kauas fyysisestä todellisuudesta tai linkittyvät kasveihin ja luontoon. Raija asuu ja työskentelee Helsingissä ja Sipoossa. Hänen teoksiaan on esillä pääasiassa ulkomaisissa näyttelyissä.



Ruotsalaisen Malena Karlssonin teoksissa on mystinen tunnelma, joka häivyttää luontaisen tarpeemme materiaalien ja muotojen nimeämiseen ja vie tilaan, jonka olemus on tunnistamaton, mutta kuitenkin jollain tavoin tuttu. Hänen teoksensa ovat äärimmäisen hitaita tehdä, mutta juuri siinä on yksi niiden viehätyksestä. Malena asuu ja työskentelee Etelä-Ruotsissa ja hänen teoksiaan on esitelty pääasiassa Ruotsissa.



Lisätietoja:

Marian Bijlenga www.marianbijlenga.com<http://www.marianbijlenga.com>

Raija Jokinen www.saunalahti.fi/raijoki<http://www.saunalahti.fi/raijoki>

Malena Karlsson http://malenakarlsson.weebly.com

raijoki at saunalahti.fi<mailto:raijoki at saunalahti.fi>



PORVOON TAIDEHALLI
BORGÅ KONSTHALL
Yrjö A. Jäntin taidekokoelma/
Yrjö A. Jänttis konstsamling
Taidelainaamo Konsta/ Artoteket Konsta
Galleria Kulma / Galleri Hörnan

Avoinna / Öppet

ti-pe klo 10-18 / tis-fre kl. 10-18

la-su klo 11-16 / lör-sön kl.11-16


Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1/
Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1
06100 Porvoo / Borgå
Puh./tfn. 040 7309 273
taidehalli at porvoo.fi
www.porvoo.fi/kulttuuri/nayttelyt<http://www.porvoo.fi/kulttuuri/nayttelyt>, www.borga.fi/kultur/<http://www.borga.fi/kultur/utstallningar>
www.taidetehdas.fi<http://www.taidetehdas.fi>/fi/tapahtumat/nayttelyt/<http://www.taidetehdas.fi/fi/tapahtumat/nayttelyt/>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta