[Nayttelyposti] Kymenlaakson museossa kansainvälistytään!

marja.puukka at kotka.fi marja.puukka at kotka.fi
Ke 4.Maalis. 14:41:52 EET 2015


MERIKESKUS VELLAMO
Kymenlaakson museo

Kymenlaakson museossa kansainvälistytään!

Kymenlaakson museolla on käynnissä kansainvälistymishanke ”Juurru Kymenlaaksoon, kasva Eurooppaan!”. Kesällä 2014 alkaneen hankkeen tavoitteena on etsiä Euroopasta innovatiivisia ratkaisuja museon päänäyttelyn uudistamiseen ja koko Kymenlaakson yhteisen kokoelmakeskuksen suunnitteluun. Vuoden kestävään hankkeeseen on saatu rahoitusta CIMOn kautta Erasmus+ Aikuiskoulutuksen liikkuvuuteen tarkoitetuista varoista. Hankkeesta saadut kokemukset ovat olleet hyviä, joten sille on haettu jatkoa. Jos rahoituspäätös on myönteinen, uusi vastaava kansainvälistymishanke alkaa ensi syksynä.

Hankkeen aikana museon henkilökuntaa osallistuu alan konferensseihin ja työnseurantajaksoihin (job shadowing) eri puolilla Eurooppaa. Hankkeen rahoituksella on jo käyty konferenssissa Münchenissä ja Dubrovnikissa. Viimeisimpänä tutustumiskohteena oli 16 kulttuuriperintötoimijan yhteinen kokoelmakeskus Tanskan Vejlessä. Kevään kuluessa tarkoituksena on vierailla vielä Ruotsissa, Belgiassa ja Englannissa.

Konferensseissa on kuultu esityksiä inspiroivista näyttelyistä, museoista ja kokoelmatoiminnasta. Kohteissa on hyödynnetty tietotekniikkaa uusin ja osin yllättävinkin tavoin, ja myös museokävijöiden osallistamiseen on kehitetty toimivia ja innovatiivisia tapoja.  Matkoilla on myös vierailtu parissakymmenessä museossa, joiden visuaalisesti näyttävät näyttelyt ovat tarjonneet tietoa uudenlaisista tekniikan käyttömahdollisuuksista ja siitä, miten toiminnallisuus ja oleskelu voidaan luontevasti linkittää osaksi näyttelyitä. Kokoelmatoimintaan liittyen on saatu oppia mm. uusista energiatehokkaista ratkaisuista.

Kansainvälistymishankkeen kautta Kymenlaakson museo haluaa tuoda kansainvälistä innovatiivisuutta rohkeasti mukaan Kotkan kulttuuritoimintaan. Hankkeen kautta saatuja tietoja, kokemuksia ja oppeja tullaankin jatkossa hyödyntämään sekä Kymenlaakson museon omien näyttelyiden suunnittelussa ja toteuttamisessa että koko Kymenlaakson kokoelmakeskuksen selvityshankkeessa. Vierailukäyntien aikana luotujen kansainvälisten kontaktien toivotaan jatkossa myös tuovan vierailijoita Kotkaan ottamaan oppia Merikeskus Vellamon toiminnasta!

Lisätiedot ja kuvat:
Maakuntamuseotutkija Marja Salmijärvi, marja.salmijarvi at kotka.fi<mailto:marja.salmijarvi at kotka.fi>, 040 350 6367
Konservaattori Jaana Kataja, jaana.kataja at kotka.fi<mailto:jaana.kataja at kotka.fi>, 040 350 6358
Intendentti Maarit Laitala, maarit.laitala at kotka.fi<mailto:maarit.laitala at kotka.fi>, 040 350 6369

...................................................................................
Marja Puukka
Tiedottaja/Information Officer
Merikeskus Vellamo/Maritime Centre Vellamo
Tornatorintie 99 B, 48100 Kotka, Finland
Mobile +358 40 350 0496
marja.puukka at merikeskusvellamo.fi<mailto:marja.puukka at merikeskusvellamo.fi>
www.merikeskusvellamo.fi<http://www.merikeskusvellamo.fi/>
www.facebook.com/merikeskusvellamo<http://www.facebook.com/merikeskusvellamo>

Suursaaren Ville - J. W. Mattilan elämän maisemat
14.11.2014–26.4.2015

Voimalla liikkeelle! Jäätä särkemään.
13.3.–23.8.2015

Kaakko135˚- Hyvän tuulen rannikko
www.kaakko135.fi<http://www.kaakko135.fi/>
facebook.com/kaakko135

Uudet aukioloajat 1.1.2015 alkaen:
ti, to-su 10-17, ke 10-20, ma suljettu.Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta