[Nayttelyposti] Naantalin taidehuoneella heinäkuussa Sanna Kananojan maalauksia

Nieminen Mia Mia.Nieminen at naantali.fi
Ke 24.Kesä. 14:08:07 EEST 2015


Naantalin taidehuoneella Sanna Kananojan maalauksiaNaantalin taidehuoneen kesä koostuu viidestä kolmen viikon pituisesta näyttelystä. Heinäkuun alussa taidehuoneella nähdään Sanna Kananojan temperamaalauksia. Näyttelyn avajaiset järjestetään 30.6. klo 18-20 ja paikalla tavattavissa on myös taiteilija. 

Sanna Kananojan maalauksia käsittelevä näyttely nähdään Naantalin taidehuoneella 30.6.- 19.7.2015. Näyttely koostuu parin viime vuoden töistä. Maalauksensa hän tekee temperalla.
Kananoja on jo pidemmän aikaa keskittynyt maalauksissaan luonto- ja maisemamaalaukseen. Vaikka aihe on perinteinen, hänen maalauksensa tuovat tähän teemaan paljon uutta. Teoksissaan hän kuvaa usein ihmisen kontrolloimaa, helposti saavutettavaa lähiluontoa jossa näkyy ihmisen ja luonnon vuoropuhelu. ”Ihmisellä on jonkinlainen visio, miltä ympäristön kuuluisi näyttää sekä siitä, miten sen olisi oltava hyödyksi. Luonto kuitenkin elää villinä mahdollisuuksiensa mukaan ja lähtee nopeasti omille teilleen, kun ihmisen kontrollointi ympäristöstä hellittää.”

Kananoja on mieltynyt temaattisesti yksinkertaisiin aiheisiin, joissa maisema itsessään ei ota kantaa mihinkään tai yritä olla mitään. Maalauksillaan hän pyrkii esteettisesti kauniiseen ympäristön tilojen pohdintaan. ”Katselen ympäristöä antaen sille avoimesti mahdollisuuden ihastuttaa minua.” Helposti ankeana koettava näkymä saa Kananojan maalauksissa ihmeellisyyden tunnelman, tehden usein mitättömäksi koettavasta kohteesta katsomisen arvoisen.

Sanna Kananoja on Turussa toimiva taiteilija ja korumuotoilija. Hänen teoksiaan on kesän mittaan nähtävillä myös mm. 4.-26.7. Turun taiteilijaseuran Hehkuvaa-kesänäyttelyssä Tampereen Haiharassa sekä 29.5. - 22.8. Suomen kuvataidejärjestöjen liiton Maisema-näyttelyssä Kulttuurikeskus Poleenissa Pieksämäellä. Taiteilijasta lisätietoa löytyy hänen verkkosivuiltaan: www.sannakananoja.net.


Lisätietoa näyttelystä antaa Naantalin taidehuoneen näyttelysihteeri Mia Nieminen: mia.nieminen at naantali.fi,  p. 02 432 9865.TERVETULOA!


Naantalin taidehuone 
Mannerheiminkatu 5 
p. 02 432 9865 
Avoinna:
ti-su klo 11-18Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta