[Nayttelyposti] Metku-Metsäkulttuuripäivät Metsämuseo Lustossa tulevan viikonloppuna 12.-14.6.

Anne Kaljunen Anne.Kaljunen at lusto.fi
Ke 10.Kesä. 11:21:58 EEST 2015


TIEDOTE

10.6.2015 Punkaharju, Savonlinna

 

METSÄVÄKI KOKOONTUU PUNKAHARJULLE

 

Metku-Metsäkulttuuripäivät Lusto – Suomen Metsämuseossa  12.–14.6.2015

 

Metku-Metsäkulttuuripäivät järjestetään perinteiseen tapaan viikkoa ennen juhannusta Lustossa Punkaharjulla. Luston Metku-Metsäkulttuuripäivät on Savonlinnan seudun alkukesän suurin tapahtuma. Paikalle odotetaan 5 000 kävijää ympäri Suomen. Näytteilleasettajia on ilmoittautunut mukaan yli 40. 

 

Pave Maijanen ja Kai Lehtinen & Heikki Rantanen mukana metsäkulttuurin superviikonlopussa

 

Metku-vieraita viihdyttää tunnelmallisista Suomi-iskelmistään tunnettu, ja Iskelmä Finlandialla vuonna 2012 palkittu muusikko Pave Maijanen. Mies ja kitara konseptilla keikkaileva Maijanen nähdään myös uudella Vain elämää -tv-sarjan tuotantokaudella.

 

Havukka-ahon ajattelijana ja Raidina tunnetuksi tullut Kai Lehtinen tarinoi yhdessä näyttelijä Heikki Rantasen kanssa Metkun rakovalkealla. Kairan kulkijoiden erätarinoita ja elämän pohdintoja kuullaan musiikin ja huumorin ryydittäminä.

 

Ohjelmaa metsänomistajille, metsäalan ammattilaisille, perheille ja eri alojen harrastajille

 

Metsäkulttuuripäivien teemana on tänä vuonna Metsä tekee hyvää! Metsä tuottaa taloudellista hyvinvointia, mutta metsässä samoilu tekee hyvää myös ihmisen fyysiselle ja psyykkiselle hyvinvoinnille. Luston lähimetsään rakentuukin hyvää tekevä paljasjalkapolku ja Luken tutkimus- ja puulajipuistoon järjestetään sekä pyörä- että sauvakävelyretkiä.

 

Metsäisiä perinteitä Metkussa on esillä monien työnäytösten muodossa, ja Luston lammen tukkilaisnäytökset henkivät entisajan savottatunnelmaa. Suomen parhaat moottorisahurit ottavat mittaa toisistaan lauantaina 13.6. Moottorisahauksen SM-kilpailuissa. Metkun yhteydessä järjestetään myös moottorisahakeräilijöiden kansainvälinen kokoontuminen.

 

Luston on järjestänyt Metku-Metsäkulttuuripäiviä vuodesta 2005. Sitä ennen Luston metsäinen kesätapahtuma kulki nimellä Luston Metsäpäivät. Tapahtuma on avoinna päivittäin klo 10–16. Tapahtumakentälle on vapaa pääsy. Luston näyttelyihin näyttelylipun hinnalla. Näyttelyt avoinna klo 10–19.

 

Tiedote- ja kuvamateriaali: 

www.lusto.fi <blocked::http://www.lusto.fi/> , http://www.lusto.fi/nayttelyt_ja_tapahtumat/metku.html <blocked::http://www.lusto.fi/nayttelyt_ja_tapahtumat/metku.html> 

http://www.lusto.fi/palvelut/medialle.html <blocked::http://www.lusto.fi/palvelut/medialle.html>  ->Metku-Metsäkulttuuripäivät 12.-14.6.2015

 

Lisätietoja: 

Johtaja Helkamari Knaapi, p.050 585 4004, helkamari.knaapi at lusto.fi

 

Anne Kaljunen
tiedottaja, FM
p. 044 034 5107
s-posti: anne.kaljunen at lusto.fi

LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1
58450 Punkaharju
p. + 358 15 345 100
www.lusto.fi <http://www.lusto.fi/> 
www.facebook.com/lusto.fi

 
 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta