[Nayttelyposti] Viis huonetta -näyttely Etelä-Karjalan taidemuseossa 17.1.2015 – 8.3.2015

Pirinen Mikko Mikko.Pirinen at lappeenranta.fi
Pe 16.Tammi. 09:02:58 EET 2015


VIISI HUONETTA – Maija Helasvuo, Helinä Hukkataival, Johanna Ilvessalo, Anni Rapinoja, Anne Tompuri ja Annu VertanenEtelä-Karjalan taidemuseo 17.1.2015 – 8.3.2015


Talvella 2015 Etelä-Karjalan taidemuseo esittelee Viisi huonetta -näyttelyssä kuuden naistaiteilijan monimuotoista taidetta. Vuonna 2007 Helsingin Taidehallin Viisi huonetta -näyttely esitteli viiden vähän eri-ikäisen naistaiteilijan teoksia. Tuon näyttelyn myötä muodostui eräänlainen Viisi huonetta -taiteilijaryhmä, joka kokoontuu jälleen yhteen. Viisi huonetta -ryhmän koko on kuitenkin kasvanut ja Etelä-Karjalan taidemuseon Viisi huonetta -näyttelyssä on mukana kuusi taiteilijaa.

Viisi huonetta -näyttelyn taiteilijoita yhdistää monivuotinen yhteistyö ja yhteisesiintymisellään he luovat museoon yhteisen tilan ja maailman, jossa teokset ja taiteilijat kommunikoivat keskenään hyvin monilla eri tasoilla. Vaikka kuuden eri puolilla Suomea työskentelevän taiteilijan teokset ovat erilaisia niin materiaaleita, tekniikoilta kuin aiheiltaankin, niitä yhdistää yllätyksellinen ja usein totutusta poikkeava materiaalien ja ilmaiskeinojen käyttö. Lisäksi kaikki näyttelyn taiteilijat ilmaisevat itseään voimakkaasti tilassa, olipa kyse sitten maalauksesta, veistoksesta, performanssista, videokuvasta, puupiirroksesta tai luonnosta löytyneistä materiaaleista kootuista installaatiosta. Kullakin ryhmän taiteilijalla on oma tunnistettava ilmaisutapansa ja muotokielensä. Teosten teemat liikkuvat arkisista askareista pyhyyteen, ruumiillisuudesta pelkoihin, inhimillisistä tunteista kuolemaan ja jälleensyntymään.

Etelä-Karjalan taidemuseon Viisi huonetta -näyttelyssä ovat mukana kuvanveistäjä Maija Helasvuo (Hyvinkää), performanssi- ja videotaiteilija Helinä Hukkataival (Tampere), kuvanveistäjä ja kuvataiteilija Johanna Ilvessalo (Helsinki), taidemaalari Anne Tompuri (Lappeenranta) ja taidemaalari-graafikko Annu Vertanen (Imatra) sekä viimeisenä joukkoon liittynyt kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija Anni Rapinoja (Hailuoto).

Viisi huonetta -näyttely on esillä Etelä-Karjalan taidemuseossa 17.1.–8.3.2015.

Lisätietoja: amanuenssi Mikko Pirinen, p. 040 522 6280, mikko.pirinen at lappeenranta.fi<mailto:mikko.pirinen at lappeenranta.fi>


Etelä-Karjalan taidemuseo
Kristiinankatu 8-10  / PL 239
53101 Lappeenranta

www.lappeenranta.fi/museot<http://www.lappeenranta.fi/museot>
www.facebook.com/lappeenrannanmuseot<http://www.facebook.com/lappeenrannanmuseot>

http://www.lappeenranta.fi/Russian/Обслуживание/Культура.iw3
http://www.lappeenranta.fi/In_English/Services/Cultural_services/Museums.iw3

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta