[Nayttelyposti] Rautatiemuseopäivä 9.8.2015 Suomen Rautatiemuseossa

Inka Alen inka.alen at rautatiemuseo.fi
To 6.Elo. 15:08:50 EEST 2015


RAUTATIEMUSEOPÄIVÄ 9.8.2015 SUOMEN RAUTATIEMUSEOSSA


Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä järjestetään sunnuntaina 9.8.2015 koko perheen tapahtuma, Rautatiemuseopäivä. Päivän aikana voi aistia vanhan ajan rautatietunnelmaa ja kokeilla monenlaisia aktiviteetteja.

Rautatiemuseopäivänä juhlistetaan museon vuonna 1915 valmistunutta Prinsessa-veturia. Juhlakoristeltu veturi saapuu puhkuen tapahtumaan aamupäivällä klo 11.10. Vuonna 1885 syntynyt veturinkuljettaja Emil kertoo tarinoita työurastaan Prinsessan kanssa ja hänet saattaa nähdä myös kiillottelemassa veturiaan. Emil poseeraa silmäteränsä kanssa mielellään valokuvaajille museon kääntöpöydän alueella. Päivän kruunaa Prinsessan 100-vuotisjuhla-ajo Rajamäelle. Prinsessan vetämä museojuna lähtee Rautatiemuseolta klo 14.20. Myös Ukko-Pekka-veturin vetämissä puumatkustajavaunuissa voi tehdä päivän aikana vanhan ajan junamatkan Rajamäelle ja takaisin.

Museon raiteilla on mahdollisuus matkustaa höyryveturi Leenan vetämän matkustajavaunun kyydissä tai nousta puistojunan kyytiin. Kääntöpöytänäytöksissä voi ihastella Prinsessan lisäksi muitakin vetureita ja omaa lihaskuntoaan pääsee kokeilemaan resiina-ajelulla museon puistossa.

Rautatiemuseopäivänä tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus nostalgiamatkalle, kun perinnejuna Valtteri lähtee Helsingin päärautatieasemalta kohti Hyvinkäätä klo 9.52. Paluu Helsinkiin on 15.40. Paikkoja perinnejuna Valtterissa on rajoitetusti.

Nostalgiaa tarjoaa myös Haapamäen museoveturiyhdistys, joka ajaa Rajamäen junien lisäksi sekä aamulla että iltapäivällä yleisöjunat Rautatiemuseo - Lohja - Rautatiemuseo.

Tapahtuma on avoinna sunnuntaina 9.8.2015 klo 10-17.
Ks. lisätietoja tapahtumasta: www.rautatiemuseo.fi/tapahtumat

Kuvia: www.rautatiemuseo.fi/lehdisto

Lisätietoja:

Iiro Niemi, Suomen Rautatiemuseo, p. 040 8625247, iiro.niemi at rautatiemuseo.fi<mailto:iiro.niemi at rautatiemuseo.fi>
Inka Alén, Suomen Rautatiemuseo, p. 040 8625244, inka.alen at rautatiemuseo.fi<mailto:inka.alen at rautatiemuseo.fi>




Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta