[Nayttelyposti] Hyvinkään Sveisin lukion oppilaiden töiden näyttely taidemuseosssa

Ilola Merja Merja.Ilola at HYVINKAA.FI
Pe 17.Huhti. 10:34:55 EEST 2015


TULKINTOJA/INTERPRETACIÓN

Yhteisnäyttely taidemuseon kokoelmien pohjalta Hyvinkään Sveitsin lukion opiskelijoiden kanssa
Hyvinkään taidemuseo/Kaapon galleria
17.4.-24.5.2015
Tämä on ensimmäinen kerta kun Hyvinkään taidemuseo tekee kokoelmiin pohjautuvaa yhteistyötä hyvinkääläisen koulun kanssa. Asiaa mietittiin yhdessä Sveitsin lukion kuvataiteen opettajan, lehtori Iikka Väisäsen kanssa miten voisimme toteuttaa yhteistyötä.  Taidemuseon puolelta ehdotimme voisiko mahdollisen näyttelyn lähtökohtana olla taidemuseon kokoelmat, joita lukion oppilaat voisivat tulkita tai kommentoida omissa teoksissaan..  Oppilaat ja opettaja innostuivat asiasta. Talven aikana Sveitsin lukion kuvataiteen kurssilaiset kävivät taidemuseolla tutustumassa kokoelmiin useaan kertaan ja sen lisäksi heillä oli käytössään kuvamateriaalia teoksista.
Opiskelijat olivat erityisen kiinnostuneita ja innostuneita suuren ekspressionistin Yrjö Saarisen maalauksista, mutta lukuisat muutkin kokoelman taiteilijat olivat opiskelijoiden innoittajia.  Näyttelyn sisältö on hyvin monipuolinen, opiskelijat ovat työskennelleet erilaisilla tekniikoilla tehden maalauksia, piirustuksia, veistoksia ja installaatioita. Kiinnostavaa näyttelyssä on, etteivät opiskelijat ole kuvataideluokkalaisia, vaan käyvät tavallista lukiota ja heillä on vain suuri kiinnostus kuvataiteelliseen ilmaisuun. Suuri merkitys opiskelijoiden teosten tasokkuudelle ja heidän innostukselleen on ollut heidän opettajallaan Iikka Väisäsellä.
Näyttelyyn osallistuvat opiskelijat:
Anna Beam, Ria Berglund, Jenna Björklund, Suvi Fröblom, Elina Juurinen, Aatu Kari, Mette Kivistö, Katariina Koivisto, Eda Kücükel, Santeri Lindström, Petra Malmi, Matias Muurimäki, Sampsa Myllymäki, Linnea Nikkola, Eeva Nokkala, Amanda Ollinaho, Joel Pokkinen, Jasmin Rautaruoho, Jarkko Roihas, Jemina Rytilahti, Oona Sainio, Jenna Sallinen, Sonja Sirniö, Zinaida Terho, Orlando Torres, Mikael Tuomi, Valtteri Törrönen, Jarkko Utriainen, Jasmine Utriainen, Maissi Uusitalo, Jannika Vahvelainen, Sabrina Verdoja, Julia Viirros
Lisätietoja amanuenssi Merja Ilola p. 040 480 1776, merja.ilola at hyvinkaa.fi

Merja Ilola
amanuenssi/curator
Hyvinkään taidemuseo/Hyvinkää Art Museum
Hämeenk. 3 D, 05800 Hyvinkää
+358 (0)40 480 1776
merja.ilola at hyvinkaa.fi<mailto:merja.ilola at hyvinkaa.fi>
www.hyvinkaantaidemuseo.fi<http://www.hyvinkaantaidemuseo.fi/>

[HTM_Viita]

[cid:image003.png at 01D078F2.F6869BE0]
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta