[Nayttelyposti] Historian viimeiset festivaalitaiteilijat Hanna Kanto ja Essi Korva

Virpi Kanniainen virpi.kanniainen at tornio.fi
Pe 10.Huhti. 13:12:46 EEST 2015


Aineen taidemuseo on valinnut vuoden 2015 Kalottjazz & Blues festivaalitaiteilijoiksi haaparantalaisen kuvataiteilija Hanna Kannon (1981, Tornio) ja pellolaisen kuvanveistäjä Essi Korvan (1985, Pello).Pohjoisen vahvat naiset päättävät jazztaiteilijoiden tradition, joka järjestetään nyt 18. ja viimeisen kerran. Vuosi 2016 on Aineen taidemuseon juhlavuosi, jolloin taidemuseo juhlii kolmikymppisiään. Vuoden kohokohta on pohjoissuomalaisen taiteen suurkatselmus, Lumipalloefekti 2016 - biennaali.Hanna Kanto on valmistunut kuvataiteen maisteriksi vuonna 2007 Lapin yliopistosta. Taiteellisen työnsä lisäksi hän toimii osan vuodesta taideaineiden opettajana kotikaupungissaan Haaparannalla kansankorkeakoulu Svefissä. Kannon teoksia on ollut esillä useissa yksityisnäyttelyissä sekä Suomessa että Ruotsissa ja hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvalloissa. Vuonna 2015 Kannolla on näyttely Aineen taidemuseon lisäksi Ruotsissa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Suomen Kulttuurirahasto myönsi Hanna Kannolle kolmivuotisen taiteilija-apurahan maaliskuussa 2015. Aineen taidemuseon perusnäyttelyssä PASSIO - Kärsimys ja intohimo, on Kannon maalaus Kiss-73 vuodelta 2012.

Essi Korva on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutista vuonna 2007. Hän asuu ja työskentelee Pellossa. Korvalla on ollut useiden kansallisten ja kansainvälisten ryhmänäyttelyiden lisäksi myös gallerianäyttelyitä eri puolella Suomea. Essi Korva yhdistää figuratiivisissa veistoksissaan eri materiaaleja ja tekniikoita. Hänen teoksensa ovat tunteita ilmaisevia muotokuvia. Ihmisenhahmoiset olennot välittävät inhimillisiä tunteita; pelkoa, yksinäisyyttä tai tyhjyyttä. Taiteilijan käyttämä realistinen ilmaisu ja hahmojen välittämä eriskummallinen vinksahtaneisuus muodostavat yhdessä toden ja epätoden välitilan.

Kahden naistaiteilijan yhteisnäyttely välittää vahvaa pohjoista ilmaisua. Hanna Kannon vahvat ja runolliset maalaukset kumpuavat pohjoisesta maaperästä ja sen kulttuurista sekä taiteilijan kiintymyksestä siihen. Essi Korva rakentaa pohjoisesta luonnosta keräämästään materiaalista tärähtäneitä tunnemuotokuvia. Inhimillisyydestä kertovat hahmot asettuvat osaksi Kannon kuvaamaa pohjoista maisemaa.

Aineen taidemuseon näyttelyyn tulee kummaltakin taiteilijalta ennen näkemättömiä teoksia.

Hanna Kannon ja Essi Korvan näyttely avataan torstaina 25.6.2015 klo 18.


Virpi Kanniainen

Amanuenssi, Aineen taidemuseo

Puh 050 597 1197

virpi.kanniainen at tornio.fi

?

http://www.tornio.fi/aine
http://www.merilapinmuseot.fi/aineen-taidemuseo
http://www.facebook.com/aineentaidemuseo
http://www.instagram.com/aineentaidemuseo/

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta