[Nayttelyposti] UNELMA - Lönnströmin taidemuseossa 20.9.2014 — 11.1.2015

Lönnströmin taidemuseo info at lonnstromintaidemuseo.fi
Ke 10.Syys. 15:55:53 EEST 2014


UNELMA
Lönnströmin taidemuseo
20.9.2014–11.1.2015
Lönnströmin taidemuseon viimeisessä näyttelyssä Valtakadun kiinteistössä Raumalla pohditaan unelmien merkitystä. Näyttelyssä mukana olevat kuvataiteilijat Suvi Aarnio, Anssi Kasitonni, Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen, Jaakko Niemelä sekä Göran Torrkulla tuovat esiin teoksissaan unelman eri puolia. Unelma voi olla salainen, kaunis, puhdas tai ruusuinen. Se voi toteutua, särkyä tai raueta tyhjiin. Unelmat saavat aikaan muutoksia, innostavat, opettavat ja kehittävät. Ne voivat olla seikkailuja tuntemattomaan.
Suvi Aarnion yhteisöteoksessa Dream Team sykkivät naisten isot ja pienet unelmat. Niitä ovat olleet kirjomassa joukko raumalaisia taitelijan järjestämissä työpajoissa. Anssi Kasitonni on tuonut näyttelyyn kultaisen sirkushevosen ja robottiteoksiaan sekä mainion Masa-videon, pakotarinan, jossa yhdistyvät animaatio, näyttelijäntyö ja käsinukketoiminta. Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen I Love my Job kuvaa haastateltujen ihmisten kosto- ja toivefantasioita työpaikoilla. Taiteilijapari voitti keväällä Henna ja Pertti Niemistön Ars Fennica 2014 -palkinnon – saman palkinnon sai vuonna 2011 Anssi Kasitonni. Jaakko Niemelä kuvaa ensimmäisessä, tähän näyttelyyn tekemässään videoanimaatiossa Nostalgia, kuinka kolmen sukupolven Niemelät kyntävät Välimerta myrskyssä. Göran Torrkulla on paitsi filosofi ja kuvataitelija, myös runoilija. Hänen installaationsa Den drömmens blå blomman on kuin runoutta.
Syksyn aikana taidemuseolla järjestetään useita työpajoja, joissa taiteilijat ohjaavat osanottajia kirjomaan, valmistamaan robotteja, ruusuja ja unelmakylttejä. Ensimmäiset työpajat ovat avajaispäivänä lauantaina 20.9.2014. Silloin Suvi Aarnio ohjaa Unelma!-kyltti -työpajaa, Anssi Kasitonni robottien tekoa ja Göran Torrkullan työpajassa valmistuvat ruusut. Myöhemmin syksyllä Suvi Aarnio vetää vielä kirjontatyöpajaa Rauman kaupunginkirjastossa ja Osteria da Filippossa Vanhassa Raumassa.
Unelmia toteutetaan myös Unelma-illoissa. Museoassistentti Raija Heikonen toteuttaa unelmansa esittelemällä Valtakadun museokiinteistön – yleisö pääsee tutustumaan myös piharakennuksen tavallisesti suljettuina oleviin tiloihin. Suvi Aarnion illassa valmistetaan Unelma!-kylttejä ja Göran Torrkullan illassa kuullaan romantiikan runoutta.
Toteutuneesta unelmastaan kertovat Ruokapuoti Lumon Tero Suhonen ja somalialaistaustainen Nura Farah. Hännen suomeksi kirjoittamansa kirja Aavikon tyttäret ilmestyi viime keväänä. Unelma-luennot toteutetaan yhteistyössä Rauman kansalaisopiston kanssa.
Naisten pankki toteuttaa kehitysmaissa naisten unelmia paremmasta elämästä. Rauman aluesolu järjestää marraskuussa taidemuseon tiloissa taidehuutokaupan, jonka tuotolla autetaan kehitysmaiden naisia ammattiin. Myös Rauman taiteilijavierasohjelma RaumArs esittää näyttelyssä oman unelmansa. Lisäksi taidemuseo tekee yhteistyötä Rauman kaupunginkirjaston kanssa.
Myös Lönnströmin taidemuseon henkilökunta on pohtinut omia, museoon ja työhönsä liittyviä unelmiaan. Museonjohtaja Jenny Nybomin unelma – ilmainen sisäänpääsy museoihin – toteutuu tässä näyttelyssä.
Näyttelyn päätöspäivänä 11.1.2015 järjestetään Raumanlinnassa Unelma-näyttelyn päätöskaronkka. Speech Karaokessa yleisöllä on mahdollisuus esittää karaokena Martin Luther Kingin puhe I Have a Dream, prinssi Danielin prinsessa Victorialle pitämä puhe heidän hääjuhlissaan tai valita jokin muu unelmapuhe runsaasta valikoimasta. Tilaisuuden toteuttaa The Speech Karaoke Action Group.


Lönnströmin taidemuseo
Valtakatu 7
26100 Rauma
045 2610 504
info at lonnstromintaidemuseo.fi<mailto:info at lonnstromintaidemuseo.fi>
www.lonnstromintaidemuseo.fi<http://www.lonnstromintaidemuseo.fi>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta