[Nayttelyposti] Kaihon kultamaa - Valokuvia Aki Kaurismäen elokuvatuotannosta Galleria Bremerissä

jannesamuel at kolumbus.fi jannesamuel at kolumbus.fi
Ma 27.Marras. 09:17:51 EET 2014


KAIHON KULTAMAA - Valokuvia Aki Kaurismäen elokuvatuotannosta 

 ”Kaihon kultamaa”, Marja-Leena Hukkasen valokuvanäyttely elokuvamaailmasta.  

Valokuvaaja Marja-Leena Hukkanen on ollut vuodesta 1984 useiden Aki Kaurismäen elokuvien still-kuvaaja ja kuvaussihteeri. Valokuvanäyttelyynsä ”Kaihon kultamaa” hän on koonnut rakkaimmat matkan varrella syntyneet kuvansa. 

Hukkanen on käyttänyt valokuvaajan työssään hienovaraisesti kaksoisrooliaan still-kuvaajana ja kuvaussihteerinä. Eläessään elokuvan tekemisen arkea tuotantoryhmien jäsenenä hän on tallentanut kuviinsa elokuvien omimmat tunteet. Samalla kun mustavalkoiset ja värivalokuvat raottavat Aki Kaurismäen elokuvien tekemisen esirippua, ne ovat itsenäisiä taideteoksia. Hukkasen työ jatkaa myös suomalaisten elokuvien still-kuvaajien ammattitaitoista perinnettä. 

Marja-Leena Hukkanen (s.1959) on opiskellut Limingan taidekoulussa ja hän valmistui valokuvaajaksi vuonna 1983 Lahden taideteollisesta oppilaitoksesta. Hänet on palkittu Sodankylän elokuvajuhlilla 1996 merkittävästä työstä elokuvan puolesta. Taiteen valtion palkinnon Hukkanen sai vuonna 2007. 

Valokuvanäyttely ”Kaihon kultamaan” avajaiset ovat perjantaina 31.10. klo 18 Galleria Bremerissä (Bremerintie 10, Tehtaanpuisto, Karkkila). Kaikille vapaa pääsy! Näyttely on avoinna 31.10.2014 – 4.1.2015 (la ja su, klo 12-15) sekä sopimuksen mukaan (huom. kiinni 1. - 2.11. ja 6.12.).

Avajaisissa julkistetaan myös Kino Iglun kevään 2015 näytäntökauden ohjelma! Tilaisuudessa voi ostaa Kino Iglun kausikortteja (20€) ja Marja-Leena Hukkasen kirjan Kaihon kultamaa (10€). Ruukinpajan nuorten kahviosta saa ostaa myös kahvia ja pullaa. 

Näyttelyn ovat järjestäneet Kino Iglu (Ruukinpajan nuorten ylläpitämän elokuvateatteri) ja Karkkilan kulttuuritoimi.






Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta