[Nayttelyposti] Tonight! 31.10. tuo Porin taidemuseoon performanssia kotimaasta ja ulkomailta

Ramstedt-Salonen Mirja mirja.ramstedt-salonen at pori.fi
To 23.Marras. 15:41:25 EEST 2014


PORIN TAIDEMUSEO / Eteläranta / 28100 Pori
www.poriartmuseum.fi

PERFORMANSSISSA KAIKKI TAPAHTUU KATSOJIEN SILMIEN EDESSÄ


Tule katsomaan, miten taiteilijat pistävät itsensä likoon monilla eri tavoilla. Performanssitaiteilijat antavat esiintyessään kaikkensa. Performanssi voi saada yllättäviä käänteitä, ja läsnä voi olla koko tunneskaala naurusta epäuskoon ja liikutukseen. Performanssiteos elää taiteilijan ja yleisön välisessä vuorovaikutuksessa - tässä ja nyt.


Perjantaina 31.10. klo 18-22 Tonight! -tapahtuma tuo Porin taidemuseoon nähtäväksi performanssitaidetta ulkomailta ja kotimaasta. Tapahtuma sisältyy taidemuseon sisäänpääsymaksuun.

Illan esiintyjät ovat:

  *   ‏He Liping (Chendu, Kiina) on yksi kiinnostavimpia nuorenpolven performanssitaiteilijoita Kiinasta. Hänen työskentelynsä on käsitteellisen fyysistä käsittelyä. Liping esiintyy Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

  *   ‏Agnes M K Yit (Singapore) toimii taiteilijan ammatin ohella arkkitehtina ja suunnittelijana. Taiteellisessa työskentelyssään hän kommentoi ja luo aikaan perustuvia tilallisia kokemuksia omaa kehoaan käyttäen.

  *   ‏Ieke Trinks (Alankomaat) toimii kuva- ja performanssitaiteilijana sekä järjestää performanssitaidetapahtumia kotikaupungissaan Rotterdamissa.

  *   Sigtryggur Sigmarsson (Islanti) tekee kuvaa, ääntä ja esitystä. Hänen työskentelyssään on pohjimmiltaan kyse järjestyksen ja kaaoksen etsimisestä.

  *   Tomasz Szrama (Helsinki/Tonight) toimii taiteilijana kansainvälisesti ja tapahtumajärjestäjänä paikallisesti. Esityksissään Szrama yllättää katsojansa, vaikka kaikki tapahtuu heidän silmiensä alla, mitään salaamatta.

  *   Liina Kuittinen (Helsinki/Tonigh) etsii esityksensä aiheet tavallisesti kotoa tai pihalta ja näyttää ne eri tavalla valaistuna.

  *   Messiaaninen Visuaalisen Etiikan Tutkimuskeskus on vuonna 2002 perustettu tieteellis-taiteellinen tutkimusryhmä. Aiemmin historiassa etiikan alueen on oletettu perustuvan kielellisten puhetapojen asettamiin ehtoihin välittämättä näkemisen ja visuaalisen esityksen merkityksestä moraaliselle toimijuudelle. Tieteen ja taiteen sekä sanojen, tekojen ja kuvien välistä ristipölytystä harjoittava MVET-keskus pyrkii ymmärtämään, miten maailmaa määritetään pitkälti visuaalisista lähtökohdista toiminnallisten sijasta. Toiminnan eetoksena on lähtökohtainen luottamus sanojen, tekojen ja kuvien lunastavaan voimaan. Tutkijat: Jussi Matilainen, Asko Nivala, Janne Rahkila, Simo Saarikoski.

Huhtikuusta 2014 lähtien Helsingin Suomenlinnassa on järjestetty performanssitapahtumaa nimeltä Tonight.  Tapahtuma järjestetään tavallisesti yöllä klo. 00:00 - 06:00. Tonight esittää sekä suomalaisia, että kansainvälisiä taiteilijoita HIAP ry:n isännöimässä Galleria Augustassa ja sen läheisyydessä. Lokakuussa 2014 Tonight vierailee Helsingin Suvilahteen avatussa Mad House:ssa, Tampereella PERFO!:n kutsumana ja Porin Taidemuseossa osana T.E.H.D.A.S. ry:n Live and Dead Art -näyttelyä.

*

Porin taidemuseossa nähdään keskiviikkoiltaisin T.E.H.D.A.S ry:n Live & Dead Art -näyttelyn yhteydessä performansseja eri taiteilijoilta.
29.10. Kullervo / 12.11. Humanimal / 03.12. Piirustusilta / 10.12. Äänilaboratorio / 17.12. Pumppuklubi /
31.12. T.E.H.D.A.S. Physical Comedy Theater / 07.01. Horonkäristys.
Keskiviikkoillan esitykset kello 18.30, vapaa pääsy.

Lisätietoja tulevista performansseista:
www.poriartmuseum.fi<http://www.poriartmuseum.fi>
http://tehdasprojects.blogspot.fi/2014/10/tehdas-wild-live-and-dead-art.html



Mirja Ramstedt-Salonen

Museolehtori / Curator of Education

Porin taidemuseo / Pori Art Museum

Eteläranta / 28100 Pori / Finland

+358-44-7011119


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta