[Nayttelyposti] Metsästysmuseon kirjaston koiranäyttely Riihimäen kirjastossa

Suomen Metsästysmuseo info at metsastysmuseo.fi
Pe 30.toukokuu. 15:38:49 EEST 2014


Koiran vuosi
Metsästyskirjaston ja -museon kokoelmia Riihimäen kirjastossa
2.6. - 30.7.2014

Ihmisen parhaaseen ystävään voi käydä tutustumassa Riihimäen kaupunginkirjaston vitriininäyttelyssä kesä-heinäkuun ajan. Metsästysmuseon kokoelmista esillä on mm. koira-aiheisia postikortteja, exlibriksiä ja seuramerkkejä.

Mielenkiintoinen on paikallisen koirakuuluisuuden tarina ja valokuvat. Kyseessä on riihimäkeläinen hyljekoira Jocke, jonka Silfverbergin perhe osti Suomenlahden Tytärsaaresta kesällä 1925. Jocke makasi usein 1930-luvulla Puputin kulmassa Riihimäen silloisen kauppalan keskustassa. Tämä mustavalkoinen lurppakorvainen isohko koira tunnettiin yleisesti "Hämeenkadun poliisina". Jocke oli erityinen koira myös siksi, että sen rotu hävisi kokonaan talvisodan edellä tehtyjen Suomenlahden ulkosaarten evakuointien myötä. Valtaosa hyljekoirista joko ammuttiin tai nääntyi saarilla vähitellen nälkään.

Museon kuva-arkiston laajan metsästyskoirakuvien kokoelman poiminnoissa esiintyvät eri rodut kanakoirasta ajokoiraan ja suomenpystykorvaan. Koiriin liittyvää kirjallisuutta näyttelyssä edustavat 1800-luvun metsästyskoirien koulutusoppaat sekä kaunokirjalliset teokset mm. Lassien seikkailuista ja Kyllikki Immosen Pystykorvan muistelmat. Juhlavuottaan viettävä koiranystävien järjestö Suomen Kennelliitto on näyttelyssä myös huomioitu.


Koiran vuosi Metsästysmuseossa

Suomen Metsästysmuseossa vietetään koiran vuotta kolmen näyttelyn voimin. Metsästysmuseon Haukkua halki historian ja Suomen Kennelliiton juhlanäyttely 125 vuotta - hyvää elämää koiran kanssa esittelevät koiran ja suomalaisen koiraharrastuksen historiaa ja nykypäivää. Museon piha-alueella on Riihimäen kansalaisopiston kuvanveistoryhmän tuottama Koirapuisto, jossa lemmikkikoirien näköispatsaita voi ihailla ympäri vuorokauden. Kesän mittaan museolla järjestetään monta koiratapahtumaa, lisätietoja osoitteessa www.metsastysmuseo.fi<http://www.metsastysmuseo.fi>.

Näyttelyn lisätiedot:

Kirjastonhoitaja Taru Liukkonen
puh. 019 722 283
taru.liukkonen at metsastysmuseo.fi<mailto:taru.liukkonen at metsastysmuseo.fi>
Suomen Metsästysmuseo
Tehtaankatu 23 A, 11910 RiihimäkiTiedon välitti:

Ilja Koivisto
museopalvelupäällikkö / Head of Public Relations & Communications
Suomen Metsästysmuseo / The Hunting Museum of Finland
Tehtaankatu 23 A
11910 Riihimäki
Tel.  +358 (0) 19 722 287
ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi<mailto:ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi>
www.metsastysmuseo.fi<http://www.metsastysmuseo.fi/>

Olemme myös Facebookissa!
http://www.facebook.com/Suomen.Metsastysmuseo
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta