[Nayttelyposti] Ritva Hintsala: Kaislapeilejä - Pelakuumerta - Ikijäätä 11.5. - 29.6.2014 Emil Cedercreutzin museossa

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Ma 12.toukokuu. 10:02:14 EEST 2014


RITVA HINTSALA: KAISLAPEILEJÄ - PELAKUUMERTA - IKIJÄÄTÄ 

11.5. - 29.6.2014 Emil Cedercreutzin museossa 


Sunnuntaina 11.5.2014 Emil Cedercreutzin museossa avautui ulvilalaisen Ritva Hintsalan näyttely Kaislapeilejä - Pelakuumerta - Ikijäätä. Vuonna 1944 syntyneen Hintsalan näyttelykokonaisuus tuo museoyleisön katsottavaksi kierrätettyä, askarreltua, perittyä ja käsityönä tehtyä kädentaitoa ja esineistöä. Näyttely on avoinna yleisölle Emil Cedercreutzin museon Herman-salissa 29.6.2014 saakka. 

Esillä näyttelyssä on erilaisia käyttötekstiilejä, esineitä ja valokuvia. Kokonaisuuden pääpaino on tekstiileissä ja esineistössä, joiden alkuperäistä käyttötarkoitusta ja muotoa muokkaamalla tekijä on antanut niille uusia käyttötarkoituksia ja pidentänyt niiden käyttömahdollisuuksia sekä käyttöikää. Näyttelyyn valittujen kierrätysvaatteiden materiaalit ja valmistustavat ovat monipuoliset. 

Näyttely luo katsauksen ekologisuuden huomioimiseen arkipäiväisessä elämässämme ja tavoissamme kuluttaa. Se myös muistuttaa kierrätyksen antamista mahdollisuuksista ja antaa kävijälle mahdollisuuden ajatella omia kuluttamisen tapojaan sekä mahdollisuuksia valmistaa vanhasta uutta. Näyttelyyn valittu esineistö on useiden kymmenien vuosien ajalta Hintsalan elämästä. Osana näyttelyä on myös ryijy, joka näyttelyn jälkeen siirtyy lahjoituksena Emil Cedercreutzin museon ryijykokoelmiin. 

Ritva Hintsala on tehnyt päivätyönsä Porin kaupungille sekä iltaisin toiminut sosiaalitoimien tukihenkilönä, sovittelijana ja sijaisäitinä Porissa, Ulvilassa ja Kiukaisissa. Nyt avautuva näyttely on Hintsalan 70-vuotisjuhlanäyttely ja se on avoinna yleisölle ajalla 11.5. - 29.6.2014. 

Tervetuloa! 


Lisätiedot ja lehdistökuvat: 

Museoamanuenssi Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, p. 044-432 5350, satu.tenhonen at harjavalta.fi. 
Ritva Hintsala, p. 0500-599 230, ritva_hintsala at hotmail.com.Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta