[Nayttelyposti] Museoviikko huipentuu Kuopion taidemuseossa museoiden yöhön lauantaina 17.5.

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Ma 12.toukokuu. 08:25:41 EEST 2014


Taidemuseoon on koko päivän vapaa pääsy. Ovet ovat avoinna klo 10-17 ja 18-22.

Museopäivän ja -yön aikana on tarjolla eri aisteja kutkuttavia nautintoja. Näyttelyvierailun lomassa voi piipahtaa herkuttelemassa kahvila Kuppikaakussa, jossa tarjolla on herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia, sekä livemusiikkia kuopiolaiselta Lupu-yhtyeeltä. Kahvila on avoinna klo 15-20. Kuopion muotoiluakatemian opiskelijoiden TOKI-projektiin liityvän kahvilan tuotto käytetään opiskelijoiden Milanoon suuntautuvaan messumatkaan.

Musiikista pääsee nauttimaan myös sisätiloissa. Klo 18.15-19.00 Kuopion kansalaisopiston iskelmäseniorit ja Kuopion pelimannit esittävät Slaavilaisia sävelmiä. Klo 19.15-20.00 kansanlauluyhtye iLo esittää uudella otteella sovitettuja kansanlauluja.

Näyttelytarjonnassakin on monenlaista ihailtavaa. Viimeisiä viikkoja esillä olevan Värikäs räjähdys -näyttelyn suuret, voimakkain värein maalatut teokset hätkähdyttävät ilmaisuvoimallaan. Taidemuseon perusnäyttely Taiteilijan matkassa on puolestaan vallannut koko museon yläkerran ja täydentynyt teoksilla, jotka kuljettavat katsojat sotienjälkeisestä modernismista kohti nykypäivää.

Museokaupassa on tarjolla paljon keväisiä tuotteita valmistujaislahjoiksi tai iloksi itselle. Löytöjä voi tehdä myös illaksi pystytetystä kirjakirppisnurkkauksesta. Illan aikana pääsee myös tutustumaan Kuopion muotoiluakatemian opiskelijoiden toteuttamiin taideteospukuihin, joihin taidemuseon henkilökunta on pukeutunut.

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35
70100 Kuopio
017 182 633

-- 
*************************************************************************
Viesti on tarkastettu roskapostinsuodatus- ja virustorjuntaohjelmistolla.
*************************************************************************


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta