[Nayttelyposti] Aistitila 1980-luvun kodin arkeen 28.3.-5.4.

Merja Nummi merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
Pe 28.Maalis. 14:15:20 EET 2014


Kotitalousopettajaopiskelijat harjoittelevat avoimissa oppiympäristöissä
 
Helsingin yliopiston opettajankoulutuksen kotitalousopettajaopiskelijat tutustuivat osana opiskeluaan moniaistiseen menetelmään avoimissa oppimisympäristöissä. Menetelmän tavoitteena on tuottaa oppimista uudenlaisissa, avoimessa oppimisympäristössä. Tilassa hyödynnetään eri aisteja oppimisen tukena. Tilan maisema, äänet, tuoksut, maut ja esineet johdattelevat kävijää erilaisiin muunneltaviin ympäristöihin.
 
Opintojen aikana osa opiskelijoista (3-4 vuosikurssin) ovat tehneet yhteistyötä Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa. He suunnittelivat ja rakensivat elämyksellisen aistiteltan osaksi museon kokonaisnäyttelyä Helsingin Kaapelitehtaalle (Tallberginkatu 1 G). Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 28.3.2014 klo 16-18. Näyttely on avoimena 1-4.4 klo 11.00-18.00 ja la 5.4 klo 11.00-15.00.
 
Opintojakson teemana on vuonna 2014 Kasari- keittiö (80-luvun keittiö). Tilan rakentaminen oli prosessi, jossa opiskelijat suunnittelivat ja rakensivat ympäristöä yhteistyössä 80-luvulla eläneiden henkilöiden ja Hotelli- ja ravintolamuseon henkilökunnan kanssa. Näyttelyn aikana järjestetään myös aiheeseen liittyviä työpajoja.
 
Osa opiskelijoista (ensimmäisen vuosikurssin) tekivät yhteistyötä Tekniikanmuseon kanssa. Opinnot kuuluvat puhdistuksen teknologian alueeseen. Teemana oli tekstiilihoidon historia. Aistiteltta on itsenäinen kokonaisuus. Tekniikanmuseossa aistiteltta tekstiilin jälkikäsittelymenetelmien historiasta avataan 2.4.2014 klo 10.00.
 
Konkreettinen yhdessä tekeminen ja tilan rakentaminen edistää opiskelijoiden ja muiden toimijoiden keskinäistä vuorovaikutusta, toinen toiselta oppimista ja yhteisöllisyyttä. Toimijoina voi olla esimerkiksi eri organisaatioita, kulttuuria tai ikäryhmää edustavia ihmisiä. Aistitila on paikka, jossa erilaiset ihmiset kohtaavat toisensa. Moniaistisen ympäristön tarkoituksena on toimia keskustelun, ajattelun ja oppimisen virittäjinä.
 
Lämpimästi tervetuloa tutustumaan uusiin avoimiin oppimisympäristöihin!
 
Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, kotitalousopettajan koulutus
Yliopistonlehtorit Anne Malin ja Sari Kivilehto
yhteystiedot: anne.malin at helsinki.fi ja sari.kivilehto at helsinki.fi
 
Viestin välitti:
Merja Nummi, museolehtori
Hotelli- ja ravintolamuseo
+ 358 44 747 4106
merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
 
Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. 
Maukkainta historiaa!


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta