[Nayttelyposti] Meidän Eero ja Venny - yleisön suosikit Järvenpään taidemuseossa 15.6.-28.9.2014

taidemuseo taidemuseo at jarvenpaa.fi
To 19.Kesä. 15:49:54 EEST 2014


Meidän Eero ja Venny - yleisön suosikit
Järvenpään taidemuseo
15.6.–28.9.2014

Järvenpään taidemuseon kesänäyttely esittelee Eero Järnefeltin (1863–1937) ja Venny Soldan-Brofeldtin (1863–1945) taidetta uudesta näkökulmasta. Nyt näyttelyssä esillä olevat teokset on valinnut yleisö!

Kevään ajan on yleisöllä ollut mahdollisuus äänestää Järvenpään taidemuseon kokoelmista omia suosikkiteoksiaan Meidän Eero ja Venny - yleisön suosikit -näyttelyyn. Ääniä annettiin yli 450 ja suosituimmaksi teokseksi nousi Venny Soldan-Brofeldtin öljyväritemaalaus Pojat luodolla (Porkkalasta) vuodelta 1898. Näyttelyssä pääsee ihailemaan taidemuseon kokoelmista kaiken kaikkiaan 122 teosta.

Äänestykseen on tuonut lisää mielenkiintoa siihen osallistunut joukko julkisuuden henkilöitä tieteen ja taiteen parista. Oman suosikkiteoksensa ovat valinneet myös Helsingin piispa Irja Askola, Euroopan historian professori Laura Kolbe, meteorologi Seija Paasonen, näyttelijät Ursula Salo ja Santeri Kinnunen sekä avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja.

Järvenpään taidemuseon kokoelmat ovat muodostuneet pääosin taiteilijoiden perhepiirissä säilyneistä teoksista. Niistä huokuu lämmin tunne taiteilijoiden perheenjäseniin sekä Tuusulanjärven tienoon maisemiin. Äänestys onkin osoittanut, että edelleen Suomen luonto, metsät, meri ja vuodenaikojen vaihtelu sekä meille tutut ja rakkaat paikat kiehtovat mieliämme. Monet teokset kirvoittivat ihmiset muistelemaan lapsuuden kesiään sekä tunnelmoimaan vuodenaikojen vaihtelua. Myös ihmiselon erilaiset vaiheet, lapsuus, nuoruus ja vanhuus pohdituttivat. Maiseman tuttuus ja omakohtainen kokemus nousivat kuitenkin äänestyksen tuloksissa kaikista voimakkaimmin esille. "Sama näkymä on lempimaisemani - lenkkimatkani varrella.", totesi eräs äänestäjä Eero Järnefeltin ateljeekotinsa Suvirannan maisemissa maalatusta teoksesta Kukkivaa kesää (1918).

Näyttely avoinna yleisölle 15.6.- 28.9.2014 touko-syyskuu:  ti-su 11-18

Järvenpään taidemuseon lipulla myös Keravan ja Hyvinkään taidemuseoihin kesänäyttelyiden ajan! Lue lisää >>><http://www.jarvenpaa.fi/sivu.tmpl?sivu_id=7228;toggle_admin_view=1;toggle_admin_view=1;toggle_admin_view=1;toggle_admin_view=1;admin_view=1>

Liput 2/4/5 €
Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13
Oheisohjelma, lisätietoja ja tiedotuskuvat: pinja.petäjä@jarvenpaa.fi<mailto:pinja.petäjä@jarvenpaa.fi>, hanna.nikander at jarvenpaa.fi<mailto:hanna.nikander at jarvenpaa.fi>,  tuomas.ravea at jarvenpaa.fi<mailto:tuomas.ravea at jarvenpaa.fi>

Kesäterveisin,
museoassistentti Pinja Petäjä ja Järvenpään taidemuseon väki

JÄRVENPÄÄN TAIDEMUSEO
Kirjastokatu 8, 04400 Järvenpää
040 315 3881, taidemuseo at jarvenpaa.fi<mailto:taidemuseo at jarvenpaa.fi>
Avoinna: touko-syyskuu ti-su klo 11-18

www.jarvenpaa.fi/taidemuseo<http://www.jarvenpaa.fi/taidemuseo>
www.facebook.com/jarvenpaa.taidemuseo<http://www.facebook.com/jarvenpaa.taidemuseo>



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta