[Nayttelyposti] Heponautaa Hyvinkään taidemuseossa

Ilola Merja Merja.Ilola at HYVINKAA.FI
To 5.Kesä. 09:32:08 EEST 2014


HEPONAUTA
Nykytaidetta ruoasta, ravinnosta ja ruokailmiöistä
6.6.-14.9.2014
Hyvinkään taidemuseo
Avajaiset torstaina klo 18-20. TERVETULOA!
Olemme Hyvinkään taidemuseossa tarttuneet aiheeseen, joka kiinnostaa meitä kaikkia niin hyvässä kuin pahassa - ruokaan. Se, mitä syömme, on ollut jatkuvasti lööppien, uutisten, blogien ja tieteellisten tutkimusten kohteena.  Näyttely lähestyy aihetta vakavasti, sillä nykyihmiselle syömisestä on tullut yhä vaikeampaa, se on jatkuvaa arvopohdintaa. Monille ruoka ja syöminen merkitsevät lähes uskonnon kaltaisia eettisiä pohdintoja. Tämän ahdistuksen keskellä haluamme kuitenkin muistuttaa että ruoka ja syöminen on myös nautinto, hyvä ruoka kauniisti tarjoiltuna sekä yhdessä nautittuna kuuluu niin iloissa ja murheissa elämäämme. Ruoan ääressä juhlistamme syntymäpäivää, iloitsemme hääparin onnesta tai muistelemme kuolleitamme.  Näyttelyssä on esillä niin lihan kuin makean himon synnyttämää iloa ja täyttymystä, mutta samanaikaisesti herää kysymyksiä eläinten oikeuksista tai kuka poimiikaan kaakaopavut.
Hyvinkään taidemuseo esittelee aihetta nykytaiteen tekijöiden teosten kautta maalauksina, veistoksina, installaatioina, videoina ja performanssina. Mukaan näyttelyyn on kutsuttu 28 taiteilijaa. Lisäksi näyttelyssä on mukana vanhaa hollantilaista asetelmataidetta Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmasta. Näyttelyssä ovat mukana Heini Aho, Anne Alalantela, Susanna Autio, Pirjetta Brander, Maria Duncker, Marina Ekroos, Saara Ekström, Teuri Haarla, Jukka Huhtala, Heidi Huovinen, Arto Korhonen, Tytti Korin, Jani Leinonen, Johanna Lemettinen, Katja Luoto, Johanna Mattila, Tuuli Mukka, Tero Nauha, Merja Pitkänen, Henna Pohjola, Heidi Romo, Riiko Sakkinen, Iiu Susiraja, Katja Tukiainen, Anu Tuominen, Oliver Whitehead, Timo Wright, Sebastian Ziegler.

Tero Nauhan performanssi
 Man-a-machine: juhlan jälkeen
la 7.6. klo 17.30 ja la 30.8. klo 17.30  Hyvinkään taidemuseo

Teos tutkii affektiivisia, lihallisia, seksuaalisia, instrumentaalisia, materiaalisia ja diskursiivisia yhteyksiä, joita kohtaamme elämässämme. Performanssi ja installaatio luotaa niiden suhdetta dandyismin, ylenmääräisyyden, riiston ja pääoman ruumiillistumisen kanssa. Tämä teos on osa sarjaa "Man-a-machine: schizopractice", jonka lopullinen versio esitetään 'Ice Breaking Fantasies'-tapahtumassa, Kuva/Tilassa, Helsingissä 27.9.2014.
Puvustus: Goa von Zweygbergk / The House of Defender.

Tero Nauha on esitys- ja kuvataiteilija. Hän on aiemmin opiskellut Rijksakademie van Beeldende Kunstenissa Amsterdamissa. Hän viimeistelee jatko-opintojaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Helsingissä. Hänen taiteellisen tutkimuksen kohteena on subjektiviteetti ja performance biopoliittisen talouden kontekstissa. Teoreettisen tutkimuksen lisäksi siihen liittyvät esitykset ovat olleet "Loop Variations" MUU galleriassa, 2008, "Life in Bytom" CSW Kronikassa, Bytomissa, Puolassa, 2012 sekä "Astronomer:experiment", São Paulossa, 2013. Hänen teoksiaan on ollut esillä viime viidentoista vuoden aikana Kiasma Teatterissa; Performance Matters tapahtumassa, Lontoossa; Huuto galleriassa, Helsingissä ja yksittäisissä tapahtumissa Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa.
www.teronauha.com<http://www.teronauha.com>

Tiedustelut amanuenssi Merja Ilola puh. 040 480 1776 merja.ilola at hyvinkaa.fi
Merja Ilola
amanuenssi/curator
Hyvinkään taidemuseo/Hyvinkää Art Museum
Hämeenk. 3 D, 05800 Hyvinkää
+358 (0)40 480 1776
merja.ilola at hyvinkaa.fi<mailto:merja.ilola at hyvinkaa.fi>
www.hyvinkaantaidemuseo.fi<http://www.hyvinkaantaidemuseo.fi/>
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta