[Nayttelyposti] Saara Piispan näyttely ALIENS Porvoon Taidehallissa 6.6.- 3.8.2014

Porvoon taidehalli taidehalli at porvoo.fi
Ti 3.Kesä. 17:48:05 EEST 2014


Saara Piispan öljyvärimaalauksissa kulkee muukalaisia, vieraslajeja, vieraita, maattomia, juurettomia ja niitä, jotka ovat kotonaan lintujen, vuorten ja puiden keskellä, kaukana kaupungeista.

Näyttelyn teoksissa ihminen ja luontoaiheet kohtaavat. Maiseman lisäksi Piispa kuvaa ihmisen ja eläimen muodonmuutoksia, gepardilapsia ja muumiokuninkaallisia. Puutarhat, puistot ja muut ihmisen hallitsemat alueet rajaavat villiintyneitä metsäaukioita ja lumisia polkuja. Kasvimaat kasvavat umpeen, retkeilijälle kasvaa eläimen pää ja hakkuuaukeilla tapahtuu yliluonnollisia kohtaamisia, taivaalla näkyy toisia planeettoja. Maalausten pääosassa on kuitenkin maalaus itsessään, vesivärin ohuet jäljet, öljyvärin kerrokset: väripinnat mustista varjoista pastellisävyihin.Näyttelyä on tukenut Uudenmaan taidetoimikunta.

Kiitos myös Suomen Kulttuurirahastolle ja Svenska Kulturfondenille työskentelyni tukemisesta.Saara Piispa (s. -85 Tampereella) asuu ja työskentelee Porvoossa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2008, ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin ja taideprojekteihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Piispan viimeisimmät yksityisnäyttelyt ovat olleet vuonna 2013 TM-Galleriassa Helsingissä ja Galleria Saskiassa Tampereella. ALIENS on Saara Piispan ensimmäinen yksityisnäyttely Porvoossa.Taiteilijatapaaminen 14 & 28.6. kello 14.Kokemuksia luonnossa - maalauspaja kaikenikäisille torstaina 12.6. klo 17 ja lauantaina 14.6. klo 12.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään kaksi osallistujille maksutonta taidetyöpajaa. Pajoissa maalataan ja piirretään ALIENS-näyttelyn hengessä. Teosten aiheet tulevat osallistujien omista kokemuksista - lähtökohtana pelottavat, ihastuttavat, arkiset tai vaikka epätavallisetkin luontokokemukset. Tekniikkana on akvarellivärit ja muste paperille, ohjaajana Saara Piispa. Avoin kaikenikäisille taustasta tai taidoista riippumatta, ohjaus suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi tarpeen mukaan.Näyttely on avoinna ma-pe klo 11-18, la-su klo 11-16. Vapaa pääsy!


PORVOON TAIDEHALLI
BORGÅ KONSTHALL
Yrjö A. Jäntin taidekokoelma/
Yrjö A. Jänttis konstsamling
Taidelainaamo Konsta/ Artoteket Konsta
Galleria Kulma / Galleri Hörnan

Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1/
Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1
06100 Porvoo / Borgå

Puh./ Tel. 040 73 41 73

http://www.taidetehdas.fi/fi/tapahtumat/180-nayttely-paula-salmela/

http://www.porvoo.fi/fi/palvelut/kulttuuri/nayttelyt_ja_kuvataide


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta