[Nayttelyposti] Harjavallan Akvarellibiennaali 2014 - Pohjoinen vesi 29.7. - 12.10.2014 Emil Cedercreutzin museossa

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Ti 22.Heinä. 12:48:44 EEST 2014


Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen näyttely

HARJAVALLAN AKVARELLIBIENNAALI 2014 - POHJOINEN VESI

29.7. - 12.10.2014 Emil Cedercreutzin museossa 


Heinäkuun lopussa 29.7.2014 Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa avautuu museon kesäkauden päänäyttely Harjavallan Akvarellibiennaali 2014 - Pohjoinen vesi. Akvarellitaide on perinteisesti ollut merkittävä osa Emil Cedercreutzin museon näyttelytoimintaa. Nyt avautuva laaja näyttelykokonaisuus täyttää museon tilat kotimaisella ja tänä vuonna myös ensi kertaa ulkomaisella akvarellitaiteella. Tänä vuonna näyttely myös toteutetaan ensimmäistä kertaa biennaalin muodossa. Akvarellitaide on esillä Emil Cedercreutzin museossa vastaisuudessakin joka toinen vuosi järjestettävässä näyttelyssä. Seuraavan kerran Harjavallan akvarellibiennaali järjestetään kesällä 2016.

Harjavallan Akvarellibiennaali 2014 - Pohjoinen vesi -näyttely on syntynyt Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen ja Emil Cedercreutzin museon yhteistyönä. Pääosa näyttelyssä esillä olevista maalauksista on syntynyt Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen Harjavallassa järjestämien kesäkurssien aikana vuosina 2013 ja 2014. Huittisten seudun kansalaisopiston kanssa yhteistyössä järjestetyille kursseille on osallistunut akvarellitaiteen tekijöitä eri puolilta Suomea. Kursseilta on valittu parhaat työt näyttelyssä esiteltäviksi. Kurssien ohjaajina toimii tunnettuja suomalaisia akvarellisteja ja näyttelyssä on esillä myös heidän teoksiaan. Tänä kesänä Suomen Akvarellitaiteen yhdistys on kutsunut näyttelyyn mukaan myös Nordiska Akvarellsällskapetin ja Eesti Akvarellistide ühendusen edustajia. Niinpä Harjavallassa nähdään nyt ensi kertaa myös ruotsalaisten, tanskalaisten ja virolaisten akvarellitaiteilijoiden teoksia.

Kotimaisten akvarellien aihepiirissä näkyy vahvasti Harjavalta, jonka maisemissa suurin osa teoksista on syntynyt. Kokemäenjoki, satakuntalainen maisema ja Harjavallan tehdasmiljööt ovat innostaneet akvarellisteja työstämään näitä aihepiirejä myös menneen talven aikana. Ruotsalaisten ja virolaisten akvarellistien töissä näkyvät enemmän merelliset tunnelmat. Pohjoinen vesi yhdistää Itämeren rannoilla maalaavia akvarellisteja, jotka kastavat omat siveltimensä veteen ja liu'uttavat paperille pohjoisen veden tunnelmia.

Suomen Akvarellitaiteen yhdistys r.y. (SAy) on perustettu vuonna 1998. Yhdistyksen jäsenmäärä on lähes 700. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää akvarellitaiteen tuntemusta. Toimintatavoitteiden näkyvimpinä muotoina ovat näyttelyt ja kurssitoiminta. Tänä kesänä Harjavallassa järjestettäville akvarellikursseille on ilmoittautunut ennätysmäärä osallistujia.

Näyttely on avoinna Emil Cedercreutzin museon näyttelysaleissa 12.10.2014 saakka. Tervetuloa!Lisätiedot ja lehdistökuvat: 

Museoamanuenssi Hanna Kaski, Emil Cedercreutzin museo, hanna.kaski at harjavalta.fi, p. 044 432 5349     
Näyttelykuraattori Maikki Haapala, Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry, haamaikki at gmail.com, p. 050 492 2027
Tarja Kleemola, Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry, tarja.kleemola at kolumbus.fi, p. 050 548 2527Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta