[Nayttelyposti] Baltic Sea – Floating Trunks @ Pori

Hovi-Assad Pia pia.hovi-assad at pori.fi
To 10.Heinä. 11:38:19 EEST 2014


Kelluvia puita Kokemäenjokeen

Taiteilijaduo Simka ja ryhmä nuoria Uumajasta, Riiasta ja Porista toteuttavat Kokemäenjokeen kelluvista puista koostuvan installaation Floating Trunks. Teos julkistetaan tiistaina 15.07. Porin taidemuseon edustalla, Taavin sillan kupeessa. Lisäksi lapsille järjestetään taidemuseossa sunnuntaina 13.07. Simkan Mini Trunks -työpaja, jossa tehdään kelluvia puita minikoossa.

Baltic Sea – Floating Trunks -projektin keskiössä on eri maista tulevien nuorten kokemusten ja ajatusten vaihto sekä taiteen tekemisen prosessiin osallistuminen. Projektissa nuoret pääsevät tutustumaan eri kulttuureihin, kun he toteuttavat Porin lisäksi samanlaiset teokset Uumajassa ja Riiassa, jotka ovat Euroopan vuoden 2014 kulttuuripääkaupunkeja. Simkan ohjaamissa työpajoissa nuoret muokkaavat ja veistävät puita. Porissa Floating Trunks -teos julkistetaan tiistaina 15.07.2014 kello 18.00. Teos on Kokemäenjoessa Porin taidemuseon edustalla, Taavin sillan kupeessa.

Installaatio on sijoitettu keskeiselle paikalle kaikissa kolmessa kaupungissa. Se muodostaa orgaanisen kokonaisuuden, joka herättää ajatuksia ihmisen, veden ja puiden voimista, merkityksestä ja arvosta. Elementit on yhdistetty odottamattomalla tavalla, ne haastavat toisensa, yhdessä ja erikseen. Pelastusrenkaita muistuttavat kellukkeet tuovat mieleen ihmiset ja merenkulun ulottuvuudet.

Baltic Sea – Floating Trunks -projektissa halutaan teoksiin liittyvällä yhteistyöllä yhdistää paikallisia tahoja ja liittää puut, vesi ja asukkaat laajempaan perspektiiviin Itämerellä. Floatin Trunks haluaa nähdä Itämeren yhteisenä, elastisena, kelluvana mantereena joka sekä yhdistää että erottaa.

Kesän loputtua puut saavat oman paikkansa kaupunkitilassa, kun ne sijoitetaan puistoihin juurtumaan. Tästä muodostuu pitkäkestoinen jatkumo teoksille ja niiden tekijöille. Installaatio muuttuu linkiksi joen ja meren välillä, joka johtaa kansainväliseen yhteyteen. Projektin päätteeksi kootaan antologia ja järjestetään seminaari, jotka tarjoavat mahdollisuuden kerätä kokemuksia ja kehittää yhteistyötä tulevaisuudessa.
Mini Trunks –työpaja 13.07.2014
Lapset voivat osallistua sunnuntaina 13.07. Simkan Mini Trunks -työpajaan, jossa he pääsevät tekemään kelluvia puita minikoossa. Kokoontuminen on Porin taidemuseossa kello 15.00. Pienet lapset osallistuvat vanhemman kanssa. Työpaja on maksuton.

***
Baltic Sea – Floating Trunks –yhteistyökumppanit
Umeå2014 European Capital of Culture
Svenska Kulturfonden i Björneborg
Riga2014 European Capital of Culture
NOASS Gallery
Svenska Kulturfonden
Seaflex
Stokvis Tapes
NO!/ River Stories
Umeå Legends Club
Porin taidemuseo / Pori Art Museum
Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus
Porin kaupungin puistotoimi
Kulttuuritalo Annankatu 6
Galleria 3H+K

***
Lisätietoja:
Simon Häggblom & Karin Lind, p. +46 706 09 1491
www.simka.se<http://www.simka.se>
Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus / Jaana Simula p. 044 701 1251
Porin taidemuseo / Pia Hovi-Assad p. 044 701 1089
Ystävällisin terveisin / Best Regards,Pia Hovi-Assad
näyttelyamanuenssi / exhibition curator
puh/tel +358-(0)44-701 1089Porin taidemuseo / Pori Art Museum
Eteläranta
28100 Pori
Finland

www.poriartmuseum.fi<http://www.poriartmuseum.fi/>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta