[Nayttelyposti] Sirkushevoset sairastaa - Taide- ja museokeskus Sinkan ikkunoissa Keravalla

Kauppinen Laura laura.kauppinen at kerava.fi
Ke 15.Tammi. 13:59:11 EET 2014


SIRKUSHEVOSET SAIRASTAA
Ikkunanäyttely 20.1.-31.8.
Taide- ja museokeskus Sinkka

Keravalla paljastettiin juhlavin menoin vuonna 1979 muistomerkki suomalaiselle Tivoli- ja sirkustoiminnalle. Edellisenä vuonna oli tullut kuluneeksi 90 vuotta, kun keravalaisen Grönroos-Sariolan tivolitoiminta sai alkunsa. Heikki Häiväojan (s.1929) ja Antero Poppiuksen (1922-2005) tekemässä muistomerkissä laukkaa viisi lasikuituista hevosta. Sirkushevoset, kuten niitä Keravalla nimitetään, ovat kuitenkin ajan saatossa kokeneet kovia. Ne ovat olleet aina sekä lasten että aikuisten suosiossa, mutta hännättöminä ja jalkapuolina ne eivät enää tuoneet iloa kaupunkikuvaan.

Vuonna 2013 aloitetun Sirkushevoset sairastaa -hankkeen tarkoituksena on saattaa Sirkusmuistomerkki entiseen loistoonsa. Taide- ja museokeskus Sinkan julkisivun ikkunoihin koottu näyttely avaa muistomerkin historiaa sekä sen kunnostustyön vaiheita. Kiinnostavan näkökulman muistomerkkiin tarjoavat hankkeessa kerätyt muistot ja valokuvat. Kaupunkilaiset ovat ottaneet teoksen omakseen.

Sirkushevoset sairastaa hankkeessa ovat olleet mukana Keravan taidemuseo, Keravan museo, Keravan kaupunkitekniikka -liikelaitos, Metropolia Ammattikorkeakoulun esinekonservoinnin opiskelijat sekä kummiluokka Keravan Keskuskoulusta.

Näyttely avataan Taide- ja museokeskus Sinkan julkisivun ikkunoihin 20.1. klo 9.
Itse muistomerkki palaa paikalleen kunnostustyön jälkeen kevään 2014 aikana.

Lisätietoja:
Laura Kauppinen, museolehtori
etunimi.sukunimi(a)kerava.fi / 040 318 3436.

Lue myös hankkeen Blogia: sirkushevosetsairastaa2013/blogspot.com tai seuraa facebookissa: facebook.com/SirkushevosetSairastaa

Hanke on saanut Museoviraston innovatiivisten hankkeiden avustuksen