[Nayttelyposti] Päivimarjut Raippalinna esittelee Olli Marttilan Muistikuvia Litorinamereltä -näyttelyn Jyväskylän taidemuseossa pe 3.1. klo 16.30

Lokka Leena leena.lokka at jkl.fi
To 2.Tammi. 12:35:51 EET 2014


Olli Marttilan Muistikuvia Litorinamereltä -näyttelyn yleisöopastus Jyväskylän taidemuseossa

perjantaina 3.1. klo 16.30-17.30
Jyväskylän taidemuseon Holvi
Kauppakatu 23

"Upeat pastellimaalaukset herkistävät paatuneenkin taideyleisön", kirjoittaa kuvataidekriitikko Veikko Halmetoja vuodenvaihteen näyttelyvinkeissään. (HS 28.12.2013)

Näyttelyn kuraattori, taidemuseon johtaja, Päivimarjut Raippalinna esittelee näyttelyn. Opastus kestää noin tunnin ja mukaan mahtuu 30 henkilöä. Museoon on perjantaisin vapaa pääsy ja opastus on ilmainen.

Taidemuseon kokoama näyttely tuo Olli Marttilan tuotantoa ensimmäistä kertaa museotiloihin. Teemallisista tiloista, kamareista koostuva näyttely rakentaa kokonaiskuvaa taiteilijan laajasta, kokeilevasta ja ennakkoluulottomasta tuotannosta. Näyttely koostuu runsaasta sadasta teoksesta, jotka on pääosin saatu lainaksi julkisista kokoelmista ja yksityishenkilöiltä. Mukana on myös taiteilijan omistuksessa olevia teoksia, myös sellaisia, jotka ovat valmistuneet tänä vuonna sekä teoksia, jotka eivät ole olleet aikaisemmin esillä.

Näyttely, samoin kun sen yhteydessä julkistettu kirja, on kiitos ja kunnianosoitus taiteilijan kehitysvammaiselle veljelle Piulle, jonka läsnäolo ja kädenjälki näkyy ja tuntuu sekä näyttelyssä että sen teoksissa.

Marttila toivoo voivansa taiteensa kautta viestittää ihmisille, miten hän on oppinut selviytymään elämästä kuvan ja kuvien tekemisen kautta. Kuvat ovat antaneet voimaa ja auttaneet vaikeissa tilanteissa. "On jokin alue, missä saa tehdä mitä itse haluaa. Jos voisi välittää sen viestin muille ihmisille, että kuvan tekemisellä on merkitystä."

Näyttely on esillä sunnuntaihin 12.1. saakka.

Lisätietoja:
Päivimarjut Raippalinna, näyttelyn kuraattori, museonjohtaja, Jyväskylän taidemuseo, puh. 050 323 1117, etunimi.sukunimi at jkl.fi<mailto:etunimi.sukunimi at jkl.fi>
Leena Lokka, Jyväskylän taidemuseo, puh. 050 542 0527, etunimi.sukunimi at jkl.fi<mailto:etunimi.sukunimi at jkl.fi>


Ystävällisin terveisin

Leena Lokka
kuraattori

Jyväskylän taidemuseo
PL 165, 40101 Jyväskylä

puh. 050 542 0527

leena.lokka at jkl.fi<mailto:leena.lokka at jkl.fi>

www.jyvaskyla.fi/taidemuseo<http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo>