[Nayttelyposti] Työpajat koululaisryhmille Metsämuseo Lustossa 2014

Anne Kaljunen Anne.Kaljunen at lusto.fi
To 13.Helmi. 11:14:22 EET 2014


Metsämuseo Luston kevään 2014 koululaistyöpajoissa rakennetaan linnunpönttöjä, perehdytään museoesineisiin, tehdään lustotutkimusta laboratoriossa ja ajetaan oikeaa metsäkonetta! 

 

12.–16.5. Pönttöpäivät

Tutustumme koululaisten kanssa yleisimpiin kolopesijöihin ja teemme jokainen oman linnunpöntön kotimetsiin ja rannoille vietäväksi.

 

19.–23.5. Tämmää jemmaan!

Työpajassa käsittelyyn otetaan lasten omat tärkeät esineet ja pohditaan niiden suhdetta museoesineeseen. Ratkomme yhdessä kysymyksiä: Mitä esineitä minun pitäisi laittaa omasta lapsuudestani talteen? Millä tavoin näitä esineitä pitäisi säilyttää? 

 

26.–30.5. Kone-Ollin opissa 

Luston Koneaika-näyttelyssä on esillä suuria metsäkoneita – jopa kävelevä metsäkone Plusjack. Työpajassa perehdymme metsäkoneiden kehitykseen. Työhön päästään käsiksi harjoittelemalla ensin simulaattorilla, jonka jälkeen ajetaan ulkona ihan oikeaa metsäkonetta!

 

12.–30.5. Tikusta asiaa 

Työpajassa luodaan silmäys dendrokronologiaan eli lustotutkimukseen. Työpajassa saadaan tietoa, miten lustot eli vuosirenkaat muodostuvat, ja millaisia asioita niistä voidaan lukea. Lustotutkimusta harjoitellaan mikroskoopin ja tietokoneohjelmien avulla! Työpaja soveltuu erityisesti kolmasluokkalaisille ja sitä vanhemmille lapsille.

 

Työpajat sisältyvät Luston näyttelylipun hintaan ja ne ovat avoinna ennakkovarauksesta klo 10–16. Ryhmiltä toivomme varausta viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Työpajojen kesto on 1,5 h ja ryhmäkoko maksimi 25 henkilöä. Näyttelyliput ryhmille (min. 10 hlöä) 4 € lapset, 9 € aikuiset. Opettaja ja kuljettaja vapaa sisäänpääsy. Näyttelyopastukset 50 €/1h tai 70 €/1,5h.
Lisätietoja: http://www.lusto.fi/palvelut/kouluille.html

 

Kansallismaisemassa paljon nähtävää ja koettavaa

 

Luston työpajojen ja näyttelytarjonnan lisäksi opintoretkiryhmille oivallisen vierailukohteen tarjoaa Lustonläheisyydessä sijaitseva Metsäntutkimuslaitoksentutkimusmetsä puulajipuistoineen. Oppaan mukaan metsään saa Lustosta!

 

Punkaharjulla on monipuolinen ohjelmatarjonta leirikouluja varten liikunnallisista aktiviteeteista kalastukseen, ja useamman päivän vierailuja varten yöpyminen järjestyy alueen majoituskohteissa mukavasti. Samalla reissulla voi myös vaikkapa poiketa katsastamassa Olavinlinnan Savonlinnassa ja ihmettelemässä maailman suurinta puukirkkoa Kerimäellä! 

 

Anne Kaljunen
tiedottaja, FM
p. 044 034 5107
s-posti: anne.kaljunen at lusto.fi

LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1
58450 Punkaharju
p. + 358 345 100
www.lusto.fi <http://www.lusto.fi/> 
www.facebook.com/lusto.fi <http://www.facebook.com/lusto.fi>