[Nayttelyposti] Kiistellyn KYSin Evoluutio-teoksen kuvamateriaali liikkeessä Kuopion taidemuseossa

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Ma 25.Elo. 09:03:38 EEST 2014


Kuopion taidemuseon pian sulkeutuvassa (6.9.2014) Matrix layer -näyttelyssä on yllätys niille, jotka ovat seuranneet Kuopion Yliopistollisen keskussairaalan Evoluutio-teoksesta käytyä, välillä kiivastakin keskustelua. Kuopion taidemuseossa esillä on kolmiosainen liikkuvaan kuvaan perustuva mediateos, jonka pohjana on sama kuvamateriaali kuin Evoluutio-teoksessa. Evoluutio-teosta on juuri ryhdytty pystyttämään Kuopion Yliopistollisen sairaalan uudisrakennuksen julkisivuun. Molemmissa teoksissa Jaana Partanen Pa-La tiimeineen on hyödyntänyt Itä-Suomen yliopiston ja KYSin lääkäreiden kuvaamia elävien ihmisten sisältä otettuja solutason kuvia.  Kysin ulkoseinään tuleva teos avautuu rakennuksen sisällä oleville erilaisena eri ikkunoista katsottuna. Samalla tavalla näyttelyssä oleva liikkuvaan kuvaan perustuva mediateos muuntuu koko ajan. Kuvat liikkuvat ja sekoittuvat toisiinsa muodostaen mystisen ja rauhoittavan tunnelman.

Kesän ajan Kuopion taidemuseossa esillä ollut Matrix layer -näyttely on saanut hyvän vastaanoton. Palautekirjaan kirjatut viestit: Hurjan vaikuttava uninäyttely! Kosketti ja sai ajattelemaan, Wau! Olo oli lähes euforinen, rentouduin, Interaktiivinen osio oli ehdottomasti paras! kertovat paljon näyttelyn synnyttämistä reaktioista.

Kuopion taidemuseon suuret näyttelysalit ovat täyttyneet unien maailmasta ja nukkuvan mielen arvoituksista. Taiteilija Jaana Partanen sukeltaa ihmismielen syvyyksiin unitutkijoiden ja unta omien kokemustensa kautta havainnoiden johdattamana.

Seinille heijastuva unenomainen interaktiivinen teos imaisee mukaansa ja täydentyy vuorovaikutuksessa katsojan kanssa. Matrix layer -näyttely on Jaana Partasen ihmismielen olemusta tutkivan Mielen alkemiaa -sarjan toinen osa. Partanen hyödyntää uusimpia tekniikan innovaatioita, joiden avulla näyttely muodostuu ennenäkemättömäksi tilakokemukseksi. Peliteollisuuden kehittämien Oculus-virtuaalilasien avulla todellisuus ja fiktio sekoittuvat ja luovat unenomaisen kokemuksen.

Lisätietoja:
intendentti Marja Louni, p. 044 718 2639
Jaana Partanen ja Pa-La-tiimi, p. 017-4648351
office at pa-la.fi, www.pa-la.fi, www.artblog.pa-la.fi<http://www.artblog.pa-la.fi>

Kuopion taidemuseo ~ Kauppakatu 35 ~ p. 017-182 633 ~ ti-la 10-17 ~ www.taidemuseo.kuopio.fi


-- 
*************************************************************************
Viesti on tarkastettu roskapostinsuodatus- ja virustorjuntaohjelmistolla.
*************************************************************************


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta