[Nayttelyposti] Sofia Amberlan & Marko Kivistön valokuvanäyttely KESKEN - VALMIS Porvoon Taidehallissa 8.8-31.8.2014

Porvoon taidehalli taidehalli at porvoo.fi
Pe 8.Elo. 16:38:58 EEST 2014


KESKEN – VALMIS - PORVOO
Porvoon taidehalli, 8.8.- 31.8.2014
Marko Kivistön ja Sofia Amberlan yhteisessä tutkimusprojektissa havainnoidaan moniulotteisesti keskeneräisyyden kauneutta, vajavaisuuden mahdollisuuksia ja pyritään etsimään näiden näkökantojen kautta uusia tulkintoja ja näkymiä elämään. Keskeisenä tavoitteena on kannustaa olemassa olevan arvostamiseen ja tunnistaa kauneutta ja hyvyyttä ainutlaatuisuudessa. Identiteetti-tekijöiden tunnistaminen avaa tien huomaamaan ympäristömme ainutlaatuiset ja arvokkaat piirteet. Työkaluina aiheen tutkimisessa käytetään kuvia, kirjoittamista ja arkkitehdin päivätyössäkin karttunutta kokemusta ympäristön monitasoisesta havainnoinnista.
Ensimmäinen teeman kiteytys on ollut Musiikkitalossa syyskuussa 2011 järjestetty avajaisvalokuvanäyttely. Musiikkitalon kasvuvaiheen kuvat hakeutuvat rakentamisen vaiheiden dokumentoinnista sivuun, ne avaavat kuvaajiensa työmaalla kokemia toisenlaisia näkyjä: rakenteiden ja pintojen keskeneräisyyden kauneutta ja salatumpia, jo peittyneitä työmaan hetkiä, talon omaa kasvutarinaa. Myöhemmissä näyttelyissä teemaa on laajennettu luonnon ja lähiympäristön aineettomien arvojen huomaamiseen ja kokemusten, elämysten sekä merkityksellisyyden etsimiseen. Eriarvoistuneen yhteiskunnan keskellä on olemassa elementtejä, joiden suhteen kaikki ovat samanarvoisia. Niiden kokemisen avulla voidaan saavuttaa elämyksiä, kestävää hyvinvointia ja elämänlaadun paranemista.
Näyttelyyn on valikoitu teoksia koko projektin ajalta. Käsitteellisemmän ja symbolisemman ilmaisun keinoin halutaan tavoittaa katsojan omaa suhdetta näiden teemojen syvempiin kokemuksiin.
MARKO KIVISTÖ
Musiikkitalon pääarkkitehti 1999-2011 (Arkkitehtisuunnittelu LPR-Arkkitehdit Oy). Luentoja Suomessa ja ulkomailla. Ensimmäinen kirja “Hiljainen huone” (Kirjapaja 2011). Taidenäyttelytoimintaa vuodesta 2011.
SOFIA AMBERLA
Arkkitehti, taiteilija. Vaikuttaa rakentamiseen eri tasoilla, ollut mukana mm. Musiikkitalon suunnittelussa. Havainnoi arkkitehtuuria ja maailmaa kuvaamalla ja kirjoittamalla.
Yhteystiedot:
www.kesken-valmis.fi
Marko Kivistö            marko at laidun.fi<mailto:marko at laidun.fi>                     041-435 9252
Sofia Amberla           sofia at amberla.fi<mailto:sofia at amberla.fi>                    040-540 9119

Näyttely on avoinna ma-pe klo 11-18, la-su klo 11-16. Vapaa pääsy!


PORVOON TAIDEHALLI
BORGÅ KONSTHALL
Yrjö A. Jäntin taidekokoelma/
Yrjö A. Jänttis konstsamling
Taidelainaamo Konsta/ Artoteket Konsta
Galleria Kulma / Galleri Hörnan

Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1/
Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1
06100 Porvoo / Borgå

Puh./ Tel. 040 73 41 73

http://www.taidetehdas.fi/fi/tapahtumat/180-nayttelyt

http://www.porvoo.fi/fi/palvelut/kulttuuri/nayttelyt_ja_kuvataide


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta