[Nayttelyposti] TIEDOTE: This is Lake Saimaa Calling -näyttely avautuu Etelä-Karjalan museossa 1.4.2014

Niemi Noora Noora.Niemi at lappeenranta.fi
Ti 1.Huhti. 08:42:08 EEST 2014


This is Lake Saimaa Calling -näyttely avautuu Etelä-Karjalan museossa 1.4.2014

Mediataiteilija ja valokuvaaja Kai Kuntolan näyttely This is Lake Saimaa Calling tutkii nykyteknologian suomia mahdollisuuksia esittää ja taltioida ympäröivää lähiluontoamme. Näyttely koostuu Kai Kuntolan Nokia -matkapuhelimella kuvaamista valokuvista ja videoinstallaatioista.

Näyttelyllä Kuntola haluaa herättää meidät huomaamaan oman lähiluontomme monipuolisuuden sekä mahdollisuuden tallentaa sitä yksinkertaisin välinein.
Näyttely on myös kannanotto tekniikan kovalle kehitykselle.

"Haluan myös herättää keskustelua meidän kaikkien omasta hiilijalanjäljestä. Niin me valokuvaajat, kuten kaikki muutkin, kuljemme sokeasti kehityksen mukana. Viimeisin tekniikka mahdollistaa tarkemmat ja korkealaatuisemmat kuvat ja videot. Tuskin opimme täysin käyttämään työkalujamme, kun on jo tullut aika vaihtaa uusimpiin malleihin. Halusin myös haastaa itseni kokeilemaan kuinka yksinkertaisin välinen voi luontokuvanäyttelyn toteuttaa".

Kai Kuntolan näyttelyn oheen on koottu Saimaan syntyä ja esihistoriaa sekä vesistön ja norpan suojelua esittelevät osiot. Näissä osioissa yhteistyökumppaneina ovat olleet Pien-Saimaan suojeluyhdistys, Suomen Luonnonsuojeluliitto ja Matti Hakulinen & Ismo Marttinen. Tekstien lisäksi tarjolla on muun muassa Juha Taskisen sydämet herkistävä "Saimaan suurisilmäinen sukeltaja" -norppafilmi.

Etelä-Karjalan museon kaupassa on näyttelyn ajan tarjolla näyttelyn teemaan soveltuvia tuotteita, mm. Saimaa-aiheisia postikortteja, Matti Hakulisen julkaisuja sekä erilaisia norppatuotteita. Lappeenrannan museoiden "Museo tekee hyvää" -strategiaa toteutetaan lahjoittamalla norppatuotteiden myyntituotot kokonaan norpan suojelun hyväksi.

Näyttely on avoinna Etelä-Karjalan museossa (Kristiinankatu 15, Linnoitus) 1.4.-30.9.2014.

Näyttelyn avajaisia vietettiin maanantai-iltana 31.3. vajaan sadan hengen voimin. Avajaiset olivat Etelä-Karjalan museon kaikkien aikojen ensimmäiset avoimet avajaiset. Lappeenrannan museot siirtyivät vuoden 2014 uuteen käytäntöön eli näyttelyiden avajaiset ovat kaikille avoimia, maksuttomia tilaisuuksia. Tällä haluamme madaltaa kynnystä astua museoiden ovista sisään ja toivomme, että monet uudet ihmiset löytävät tiensä näyttelyihimme.


Tiedottaen,

Noora Niemi
ts. amanuenssi
Etelä-Karjalan museo
Kristiinankatu 9
53900 Lappeenranta
s-posti noora.niemi at lappeenranta.fi<mailto:noora.niemi at lappeenranta.fi>
puh. 040 715 3345

www.lappeenranta.fi/museot<http://www.lappeenranta.fi/museot>
www.facebook.com/lappeenrannanmuseot<http://www.facebook.com/lappeenrannanmuseot>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta