[Nayttelyposti] Luontokuvailta Metsästysmuseossa 26.9.2013 klo 19

Suomen Metsästysmuseo info at metsastysmuseo.fi
Ma 23.Syys. 15:23:54 EEST 2013


Aamuhetkiä -
Antti Siposen luontokuvailta Suomen Metsästysmuseossa 26.9.2013 klo 19

Huomaa muuttunut ajankohta! Ennakkotiedoista poiketen luontokuvailta järjestetään metsästysmuseossa vasta torstaina 26.9.2013 klo 19 eikä tiistaina 24.9. kuten oli aikaisemmin ilmoitettu. Muutoksen syy on päällekäisissä tapahtumissa.


Suomen Metsästysmuseo ja luontokuvaaja Antti Siponen järjestävät luontokuvaillan Metsästysmuseossa siis torstaina 24.9.2013 klo 19. Siponen esittelee otoksiaan diaesityksenä sekä kertoo kuvaustilanteista ja niihin valmistautumisesta. Ilta liittyy Vuoden Luontokuvat 2012 -näyttelyyn, joka on esillä museossa syyskuun loppuun saakka.

Riihimäkeläinen Antti Siponen huomioitiin Vuoden Luontokuva 2012 -kilpailussa kahdella kunniamaininnalla. Härkälintuja esittävä kuva "Soidinhuuto" palkittiin Linnut-sarjassa ja humoristinen kettua ja variksia kuvaava "Runopiiri" Nisäkäs-sarjassa. Vastikään hänet palkittiin toisella palkinnolla Liminganlahden lintukuvakilpailussa.


Kanta-Hämeen luonnon kuvaaja

Valokuvausta Siponen on omien sanojensa mukaan harrastanut "rippikouluiästä" saakka, jolloin hän liittyi Riihimäen kamerakerhoon. Harrastus ehti jo hieman hiipua, mutta vuonna 2005 mies hankki digijärkkärin ja innostui kuvaamisesta uudestaan. Omimmaksi alaksi muodostui luontokuvaus. Luontokuvaillan nimeksi valikoitui Aamuhetkiä kuvaajan suosikkikuvausajankohdan mukaan.

- Mitenkähän sen nyt kiteyttäis. Luontokuvauksessa tärkeintä on luonnossa oleminen, sen  seuraaminen ja niiden hetkien tallentaminen. Itse tykkään seurata aamuhetkiä ja kuvata. Ne ovat hienoja hetkiä luonnossa. Myös yllätyksellisyys luonnossa kiehtoo, ennen kuvaustilannetta ei koskaan tiedä mitä eteen tulee.

Siponen kuvaa pääasiassa Kanta-Hämeen alueella. Hän kuvasi luontokuvakilpailussa palkitut härkälinnut Hämeenlinnassa ja "Runopiirin" Janakkalassa.

- Käyn työssä Hämeenlinnassa, joten työmatkoilla on helppo pysähtyä matkalla kuvaamaan.


Kelluva kamera

Viime aikoina Siponen on kuvannut muun muassa vesilintuja, joita on myös kuvaillassa luvassa.

- Olen kuvannut paljon kellulauttatekniikalla. Siinä kelluvalla lautalla on kamera tai useampia. Itse uin vedessä kuivapuku päällä. Kameran ja pääni suojana on naamiokangas. Palkittu härkälintukuvakin on otettu kellulautalta, Siponen muistelee.

Kuvaajan kokemuksen mukaan uimalla pääsee lintuja lähestymään helpommin kuin veneellä tai suurelle lautalle pystytetyssä piilokojussa. Kuvaretkien tunnelma välittyy myös huikeista lintukuvista, jotka tuovat kohteen lähelle vedenpinnan tasossa.

Aamuhetkiä-luontokuvaillan kuvaesitys kestää noin tunnin, ja aikaa on varattu myös keskustelulle. Tilaisuuteen osallistuvilta peritään museon pääsymaksu. Vedoksia Siposen palkituista kuvista myydään Suomen Metsästysmuseon museokaupassa. Lisäksi kuvaillassa on kuvaajalla myynnissä vedoksia myös muista aiheista.


Vuoden Luontokuvat 2012 Metsästysmuseossa 29.9.2013 saakka!


Tiedon välitti

Ilja Koivisto
museopalvelupäällikkö / Head of Public Relations & Communications
Suomen Metsästysmuseo / The Hunting Museum of Finland
Tehtaankatu 23 A
11910 Riihimäki
Tel.  +358 (0) 19 722 287
ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi<mailto:ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi>
www.metsastysmuseo.fi<http://www.metsastysmuseo.fi/>

Olemme myös Facebookissa!
http://www.facebook.com/Suomen.Metsastysmuseo
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta