[Nayttelyposti] Kuvat Linnassa -näyttely vie matkalle Hämeenlinnan historiaan

Häkkinen, Sari Sari.Hakkinen at nba.fi
Pe 20.Syys. 12:22:11 EEST 2013


Kuvat Linnassa -näyttely vie matkalle Hämeenlinnan historiaan

Hämeen linnassa 21.9. avautuva "Kuvat Linnassa" -valokuvanäyttely esittelee Hämeenlinnan kaupunkia ja sen asukkaiden elämää. Historiallisten valokuvien välityksellä näyttelyvieras voi tutustua Linnanniemen alueeseen, vaellella Kaupunginpuistossa ja eläytyä vanhan kaupunkikeskustan elämänmenoon.

Näyttely rakentuu valokuvien rinnastuksille, joissa katsojille avataan kuvien sisäisiä merkityksiä ja tarjotaan uusia näkökulmia rinnakkaisten kuvien yhtäläisyyksiin ja eroavuuksiin. Näyttelykokonaisuutta jäsentävät tarinalliset teemat, jotka nostavat esiin Linnanniemen alueen kulttuurimaisemaa sekä menneen ajan ja vanhojen valokuvien salaperäistä henkeä.

Historiallisen museon kokoelmista näyttelyyn valituilla mustavalkoisilla valokuvilla on kuvauksellisten ansioiden lisäksi myös dokumenttiarvoa: ne kuvaavat niin historian taitekohtia kuin kulttuuriympäristön muutosprosesseja. Yksi näyttelyn varhaisista teoksista on ruotsalaisen Gustaf A. Ahlborgin jylhää Hämeen linnaa esittävä valokuva vuodelta 1869. Toisenlaiseen tunnelmaan katsojan kuljettaa 1920-luvun tilannekuva Hämeenlinnan kauppatorille kokoontuneista pojista pienoislippuineen.

"Kuvat Linnassa - valokuvia Hämeenlinnan historiallisen museon kokoelmista" -näyttely on avoinna Hämeen linnassa 21.9.2013 - 31.5.2014. Näyttelyn on tuottanut Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo.

Lisätietoja
näyttelystä: tutkija Ulla Nieminen, Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo, puh. (03) 621 2739, ulla.nieminen at hameenlinna.fi

Hämeen linnan toiminnasta: intendentti Jouni Marjamäki, Suomen kansallismuseo, puh. 040 128 6344, jouni.marjamaki at nba.fi

Hämeen linna, Kustaa III:n katu 6, Hämeenlinna
http://www.nba.fi/fi/museot/hameenlinnaLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta