[Nayttelyposti] Tuunaa oma makkara Metsästysmuseon vuosipäivässä!

Suomen Metsästysmuseo info at metsastysmuseo.fi
Ke 9.Marras. 12:02:01 EEST 2013


Suomen Metsästysmuseo viettää vuosipäiväänsä eli Oravan päivää perjantaina 11.10.2013 klo 9-16.

Tällä kertaa vuosipäivä on osa ART Häme -tapahtuman ohjelmaa. Museossa on esillä Lennart Segerstrålen taidetta esittelevä Korpimailta-näyttely. Museovieraat voivat päästää taiteellisen lahjakkuutensa valloilleen ART Häme -tapahtuman kunniaksi makkarantuunauskilpailussa. Museoon on Oravan päivänä vapaa pääsy.

Uusi grillikota otetaan käyttöön makkarakisalla

Oravan päivänä vietetään myös museon uuden grillikodan avajaisia ja sen kunniaksi museo tarjoaa kävijöille grillimakkaraa ja mehua. Paistaminen aloitetaan kodassa museon pihamaalla klo 9 ja sitä jatketaan niin kauan kuin tapahtumaan varattu 400 makkaran erä riittää. Makkarat tapahtumaan on lahjoittanut K-supermarket Vuorinen Riihimäeltä.

Makkarantuunauskilpailuun osallistuminen on yksinkertaista: kehitä makkaraan hauskat ja omaperäiset paistoviillot ja ota kuva viilletystä makkarasta. Lataa kuva Oravan päivän tapahtumasivulle Metsästysmuseon Facebook-profiilissa tai lähetä kuvasi museoon sähköpostilla info at metsastysmuseo.fi. Paras tuunaus palkitaan lihaisalla tavarapalkinnolla. Kilpailuun voi ottaa osaa vain Oravan päivänä 11.10.2013 otetulla valokuvalla.

Jatkossa grillikodassa voidaan järjestää tarjoilua opastusryhmille, ja kotaa vuokrataan myös yksityishenkilöiden ja ryhmien käyttöön ilman opastusta päivätaksapohjalta. Kotaan mahtuu noin 15 hengen ryhmä. Päivän vuokra on 50 euroa. Vuokraaminen ja avaimen noutaminen tapahtuu Metsästysmuseon vastaanotossa. Grillikodan pystyttämisessä museota ovat tukeneet Hyria koulutus Oy ja RTV.

Oravan päivä

Suomen Metsästysmuseon vuosipäivä on nimetty Oravan päiväksi, koska perinteisesti oravanmetsästys aloitettiin Suomessa lokakuun puolivälin aikoihin. Tarkka ajoitus tosin vaihteli maan eri osissa. Lokakuussa oravat myös vaihtavat ylleen harmaan talviturkin. Talviturkki oli saaliina kesäistä arvokkaampi. Suomen Metsästysmuseo haluaa vuosipäivällään kunnioittaa oravaa ja vanhaa suomalaista eräperinnettä.

Metsästysmuseosta on Oravan päivänä muodostunut suosittu käyntikohde erityisesti päiväkotiryhmille. Tänä vuonna Oravan päivä on myös osa koululaisten ja opiskelijoiden Mennään museoon -viikon ohjelmaa. Mennään museoon -viikko on Suomen Museoliiton organisoima tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään vuosittain lokakuun alussa.


Lisätietoja:


Ilja Koivisto
museopalvelupäällikkö / Head of Public Relations & Communications
Suomen Metsästysmuseo / The Hunting Museum of Finland
Tehtaankatu 23 A
11910 Riihimäki
Tel.  +358 (0) 19 722 287
ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi<mailto:ilja.koivisto at metsastysmuseo.fi>
www.metsastysmuseo.fi<http://www.metsastysmuseo.fi/>

Olemme myös Facebookissa!
http://www.facebook.com/Suomen.Metsastysmuseo
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta