[Nayttelyposti] ”Onnela” -näyttely juhlistaa Tuusulan Taiteiden Yön 20-vuotista taivalta Tuusulan taidemuseon AuneLassa

Ahdeoja Päivi Paivi.Ahdeoja at tuusula.fi
Ke 2.Marras. 15:18:11 EEST 2013




Tiedote 2.10.2013



”Onnela” -näyttely juhlistaa Tuusulan Taiteiden Yön 20-vuotista taivalta



Taidekeskus Kasarmin AuneLassa on avautunut uusi näyttely, jossa ”Onnela”-ryhmän taiteilijat palaavat yhteisnäyttelyyn 20 vuoden jälkeen. Näyttely juhlistaa Tuusulan Taiteiden Yötä, joka käynnistyi alkujaan tämän taiteilijaryhmän innoittamana. Taiteilijat järjestivät vuonna 1993 yhteisen kesänäyttelyn Tuusulan Rantatien varrella sijaitsevassa Onnelassa. Taiteilijaryhmän jäsenistä osa asuu yhä Keski-Uudellamaalla. Taiteilijoista monet ovat olleet myös toistensa opettajia tai oppilaita.



Ryhmä koostuu taidemaalareista, kuvanveistäjistä ja taidegraafikoista. Näyttelyssä on esillä monipuolinen kooste etupäässä taiteilijoiden uusimpia teoksia. Marjatta Hanhijoelta (s. 1948) on esillä suurikokoisia, tunnelmallista huonetilaa ja arkista ympäristöä kuvaavia akvarelleja. Järvenpääläinen Hannu Hyrske (s. 1949) esittäytyy konstruktivismin henkeä leikkisästi muistuttavin maalauksin, joissa taiteilija pohtii värin ja sommittelun problematiikkaa. Tuusulassa aiemmin vaikuttanut ja nykyään Loviisassa asuvan Taisto Huttusen (s. 1941) ekohenkiset, uusiomateriaalista koostuvat veistoksensa luovat jyhkeitä muistumia menneeseen osin teoksissa käytetyn kierrätysmateriaalin kautta. Erkki Kannosto (s. 1945) on kokeillut erilaisia materiaaleja, ja veistoksia on syntynyt muun muassa kirkasvärisestä muovista, vanerista, romuraudasta ja marmorista. Näyttelyssä esillä oleva teos ”Punainen äiti” on kuumasinkittyä terästä ja tehty kierrätysmateriaalista kuten penkkimäinen teos Poni.



Asko Niemelä-Kouran (s. 1958) öljyvärimaalauksensa ovat ei-esittäviä, koloristisia ja värin vaikutelmaan perustuvia. Teosten nimet luovat mielleyhtymiä suomalaisesta luonnosta eri vuodenaikojen vaihtelussa. Taiteilijapariskunta Hanne Lindström (s. 1956) ja Jukka Kinanen (s. 1956) tunnetaan molemmat taidegraafikkoina, jotka ovat viimeisimmissä teoksissaan käyttäneet grafiikan ohella muita tekniikoita. Jukka Kinasen kollaasimaiset teokset sisältävät tunnelmallisia fragmentteja niin yksilön kuin maailman historiasta. Hanne Lindströmiltä on näyttelyssä yhden laatikkoteoksen lisäksi lastenhuoneenkamarin tunnelman tyyppisiä pieniä maalauksia – aiheinaan pieniä jäniksiä, lelumaisia olentoja tai jopa synttärikakun palasia. Hannele Kylänpään (s. 1948) pronssiveistoksissa on tuttuja ja tunnistettavia eläinhahmoja kuten kettu ja varis – tai sitten hän luotaa pitkälle taiteen historiaan – kuten Egyptiin.



”ONNELA”

Marjatta Hanhijoki, Taisto Huttunen, Hannu Hyrske, Erkki Kannosto, Jukka Kinanen, Hannele Kylänpää, Hanne Lindström, Asko Niemelä-Koura

1.10.2013–2.2.2014



Taidekeskus Kasarmi

Tuusulan taidemuseo

Jääkärinpolku 2,Tuusula

p. 09 8718 3465, 040 314 3462

www.taidekeskuskasarmi.fi<http://www.taidekeskuskasarmi.fi>



Avoinna

1.9.–30.4. ke–su 12–17



Pääsymaksut

5,50/4,50/2,00 €


Päivi Ahdeoja
näyttelysihteeri
p. +358403143462
paivi.ahdeoja at tuusula.fi

Tuusulan taidemuseo/ Taidekeskus Kasarmi
PL 60/ Jääkärinpolku 2
04301 Tuusula
www.taidekeskuskasarmi.fi




Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta