[Nayttelyposti] LASTEN ARKEA – KUVIA 1950–60-LUVUN HELSINGISTÄ, yhteistyössä Valokuvataiteen museo ja Galleria Kontupiste 29.11.13-22.2.14

Erja Salo erja.salo at fmp.fi
To 28.Loka. 13:01:32 EET 2013


 LASTEN ARKEA – KUVIA 1950–60-LUVUN HELSINGISTÄ
Galleria Kontupiste 29.11.2013–22.2.2014Tiedotuskuvat:

http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/component/content/article/10819  

https://www.facebook.com/events/622157631175389/?previousaction=join&source=1 Millaista helsinkiläislasten arki oli 1950- ja 60-luvuilla? Onko jokin muuttunut?

Valokuvataiteen museon ja Galleria Kontupisteen KOVA-yhteishankkeen näyttely houkuttelee pohtimaan kaupunkilaislapsen arkea ja vanhemman läsnäoloa. 

 

Valokuvissa näkyy, miten vuonna 1955 lasten kouluruokailu kehittyi: ruokalistat suunniteltiin kahdeksi viikoksi eteenpäin ja uutuutena oli ruuan kanssa kaksi desilitraa maitoa ja pala kovaa leipää. Entä minkälaista kouluruokaa nyt tarjotaan? Seppo Saveksen kuvassa isä ja tytär pelaavat Monopoli-lautapelia vuonna 1959. Miltä lapsen ja vanhemman yhteinen illanvietto näyttäisi tänään? Jyrki Pälviön 60-luvun kuvassa lapset juovat kesällä janon yllättäessä kesken leikin vettä kaupungin vesipostista. Mikä nyt on tyypillisin kesäinen janojuoma? Näyttelyn kuraattoreina ovat toimineet Kontula-aktiivit Tiina Salo ja Laura Tanner. Valokuviin liitetyissä teksteissä Salo ja Tanner pohtivat lasten arkea ennen ja nyt.

 

Näyttelyn kuvat on valittu Valokuvataiteen museon Kuvia kaikille -verkkosivulta, joka esittelee Uuden Suomen valokuvaajien kuvia 1950- ja 60-luvuilta. Näyttelyssä on valokuvia kuvaajilta: Martti Brandt, Eero Häyrinen, Ilkka Leino, Eero Makkonen, Jyrki Pälviö, Seppo Saves ja Erkki Johannes Viitasalo.

 

Lasten arkea -näyttely aloittaa Galleria Kontupisteen ja Suomen valokuvataiteen museon KOVA-yhteistyöhankkeen (KOVA Kontupiste – Valokuvataiteen museo). Hanke esittelee valokuvataidetta ja -kulttuuria Kontulan ja Mellunkylän asukkaille Galleria Kontupisteessä. Alueen asukkaat kutsutaan suunnittelemaan ja toteuttamaan näyttelyitä ja tapahtumia yhdessä museon henkilökunnan kanssa. Kaikki valokuvasta ja yhdessä

tekemisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan!

 

Lasipalatsin Mediakeskus Oy:n ohjaama kulttuuri- ja tietotekniikkapiste Kontupiste on jo vuosia työskennellyt kaupunkilaisten yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Tärkeällä sijalla ovat kulttuurisen eriarvoisuuden ja digisyrjäytymisen torjunta sekä uusien medioiden käytön edistäminen.

 

Suomen valokuvataiteen museo on valokuvan valtakunnallinen erikoismuseo, jonka tehtävä on edistää ja vaalia suomalaista valokuvataidetta ja -kulttuuria. KOVA-hanke on museon yleisötyöhanke, jonka tavoite on kokoelmien saavutettavuuden lisääminen ja erilaisten yleisöjen ottaminen mukaan taiteen tekemiseen ja kokemiseen.Galleria Kontupiste, Kontulatalo (Kontulan ostari)

Näyttely avoinna: ti–pe klo 9–18, la klo 12–17, ma suljettu.

Suljettu 23.12. - 6.1.2014. Vapaa pääsy.

 

Lisätietoja:

www.kontu.la

www.valokuvataiteenmuseo.fi

kuviakaikille.valokuvataiteenmuseo.fi

 

Tiedustelut:

Galleria Kontupiste, asiakaspalvelupäällikkö Jani Suonperä, puh. 044 557 7484,

jani.suonpera at lasipalatsi.fi

 

Suomen valokuvataiteen museo, yleisötyövastaava Erja Salo,

puh. 044 270 6216, erja.salo at fmp.fi

 Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta