[Nayttelyposti] Luovan kodin vaikutus – toinen polvi kertoo: Arkkitehti Helena Ypyän puheenvuoro ja Hetket jotka jäivät -dokumenttielokuva Arkkitehtuurimuseossa 6.11. klo 18

Ilona Hildén ilona.hilden at mfa.fi
Ti 5.Loka. 08:30:48 EET 2013
Tapahtumakutsu

KESKIVIIKKONA 6.11. KELLO 18.

LUOVAN KODIN VAIKUTUS: TOINEN POLVI KERTOO
ARKKITEHTI HELENA YPYÄN PUHEENVUORO JA HETKET JOTKA JÄIVÄT -DOKUMENTTIELOKUVA


Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24
Pääsymaksu 6/3€

Luovan kodin vaikutus – Toinen polvi kertoo -luentosarjassa tunnettujen suunnittelijoiden ja arkkitehtien lapset, tunnettuja suunnittelijoita itsekin, kertovat, miten vanhempien ammatti, työskentely ja opit näkyivät kotona, ja miten ne vaikuttivat omiin intresseihin ja uranvalintaan. Luentosarja alkoi lokakuussa 2011 juhlistaen samalla  Damy ry:n 25-vuotista toimintaa.

Luentosarjan päätösluennolla arkkitehti ja sisustusarkkitehti Helena Ypyä kertoo vanhemmistaan ja kokemuksistaan. Luennon aluksi esitetään palkitun ohjaaja-käsikirjoittaja Pia Andellin dokumenttielokuva Hetket jotka jäivät. Elokuva on valmistunut 2005 ja kestää 50 minuuttia. Sota-ajan kaipauksesta ja menetyksistä kertovan elokuvan perustana ovat arkkitehtipariskunta Martta ja Ragnar Ypyän kuvaamat kaitafilmit ja heidän keskinäinen kirjeenvaihtonsa vuosien 1938 ja 1949 välisenä aikana. Elokuvan poikkeuksellisen hieno kaitafilmimateriaali ja avioparin kaunistelematon kirjeenvaihto rakentavat yhdessä kuvan aikakauden arjesta ja todellisuudesta. Dokumentti on myös yhteiskunnallinen historiankuva ja katsaus aikaan, joka oli Suomelle kohtalokas ja jätti jälkensä tulevillekin sukupolville.

TERVETULOA!

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta