[Nayttelyposti] Louhisaari toivottaa lapset ja aikuiset tervetulleiksi kartanolinnaan

Häkkinen, Sari Sari.Hakkinen at nba.fi
Ma 20.toukokuu. 12:11:56 EEST 2013


Louhisaari toivottaa lapset ja aikuiset tervetulleiksi kartanolinnaan

Louhisaaressa on tänä vuonna otettu huomioon erityisesti lapset ja lapsenmieliset. Heinäkuussa kartanolinnassa järjestetään hiirimamsellin kierroksia ja piha-alueella marsalkka Mannerheimin keppihevoskilpailuja. Perinteisillä opastetuilla kierroksilla puolestaan pääsee tutustumaan rakennuksen hienoihin interiööreihin sekä siellä asuneiden sukujen historiaan.

Louhisaari avasi ovensa 15.5. ja museo on avoinna elokuun loppuun saakka. Heinäkuu on kesän varsinainen tapahtumakuukausi, jolloin erityisesti lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla ohjelmaa joka viikonloppu. Marsalkka Mannerheimin keppihevoskilpailussa lapsilla ja miksei aikuisillakin on mahdollisuus näyttää taitojaan keppihevosen selässä. Kilpailut järjestetään kaikkina heinäkuun sunnuntaina klo 11 ja klo 14.

Lisäksi Hiirimamselli kutsuu kaikkia pieniä ja isoja hiiriä kartanolinnaan omalle opastetulle kierrokselleen. Sen aikana tavataan myös muita kartanohiiriä ja kuullaan, millaista heidän elonsa ja olonsa linnassa on. Hiirimamsellin kierroksia järjestetään lauantaina 6.7. ja 20.7. klo 12.15 ja 15.15.

Elokuun 10. päivänä vietetään Askaisten kurkkumarkkinapäivää. Tällöin linnaan on vapaa sisäänpääsy (ei opastuksia). Linnassa järjestetään myös tietokilpailu, jossa on kysymyksiä sekä lapsille että aikuisille.

Louhisaaren opastetuilla kierroksilla vieraat tutustuvat kartanolinnan arkkitehtuuriin ja elämään linnassa Fleming- ja Mannerheim-sukujen aikana. Ryhmille järjestetään lisäksi puistokierroksia, joilla esitellään puutarhamuotia eri aikakausina sekä kerrotaan ajasta ennen nykyisen kartanolinnan rakentamista.

Louhisaaren kartanolinna, Louhisaarentie 244, 21240 Askainen
Puh. (02) 431 2555, 040 128 6355, louhisaarenkartanolinna at nba.fi<mailto:louhisaarenkartanolinna at nba.fi>
http://www.nba.fi/fi/museot/louhisaaren_kartanolinna
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta